Local

Un mare afacerist a ajuns la mila unei firme de asigurari! In orice secunda poate fi aruncat in strada

Publicat: 14 mart. 2014
1

@ Nu si-a imaginat niciodata ca va pati acest lucru @ Totul s-a intors impotriva lui, din cauza unei firme de asigurari @ Astra Asigurari refuza sa-i plateasca despagubiri de cateva sute de mii de lei @ In urma cu 3 ani, a dat in judecata societatea de asigurari

A crezut ca a facut cea mai buna alegere, in momentul in care si-a asigurat toate bunurile firmei si culturile pe care le avea la o ferma la una dintre cele mai cunoscute firme de asigurari. Petru Iacob a incheiat o polita de asigurare la Astra Asigurari in anul 2008, imediat dupa ce a facut un credit la CEC Bank pentru a finaliza constructia fermei de ciuperci din Vaslui. A primit banii si s-a decis ca e cel mai bine sa faca asigurarea, in caz ca va fi nevoit sa ceara despagubiri. Ghinionul a inceput in anul 2011, cand o furtuna puternica i-a distrus culturile. A cerut despagubiri firmei de asigurari, insa nu a primit nimic, nici pana azi. A dat in judecata firma si de atunci este plimbat prin tribunale.

„Nu stiau nimic de dosar”

Fermierul s-a decis ca ar fi o alegere buna sa deschida o afacere in agricultura. A facut mai multe credite la banci pentru a finaliza o ferma de ciuperci la Vaslui si s-a hotarat sa isi asigure spatiile de culturi si ceea ce producea in ferma pentru orice eventualitate. „Am infiintat ferma pe firma SC Dicorex SRL. Aveam doua spatii de culturi facute cu bani proprii, luati prin credite, dar mai trebuiau niste bani pentru finalizarea fermei. Am vrut sa-i obtin prin fonduri europene, dar dura prea mult timp si am decis sa fac credit la CEC Bank, prin care acopeream si celelalte imprumuturi. Finantarea a fost pe numele sotiei, de 237.000 de lei, pe persoana fizica si imprumutul a fost gajat cu bunurile societatii si cu apartamentul unde locuiesc. In anul 2011 a fost insa o furtuna puternica, ce mi-a distrus culturile si spatiile de tip solar. A trebuit sa fac o asigurare pentru despagubiri in cazul in care se intampla ceva. Am facut asigurarea prin intermediul bancii, la Astra Asigurari pentru toate bunurile, inclusiv spatiile si culturile”, a spus Petru Iacob.

Acesta a discutat cu reprezentantii societatii de asigurari pentru a recupera banii pierduti in urma furtunii. Insa nimeni nu stia nimic despre asigurare. „Habar nu aveau de vreun dosar de asigurare, pentru ceea ce aveam eu si mi-au zis ca jurista e in concediu si nu stiu ce este cu acest dosar. M-au trimis la banca unde aveam creditul sa intreb de asigurare, iar de acolo mi s-a spus ca obiectul politei este o cladire de birouri, care valoreaza 2 miliarde de lei vechi. M-am intors la Astra si tot nu stiau despre ce este vorba. Cred ca se facuse o greseala, pentru ca era o polita de asigurare, dar nu se stia concret pentru ce se acorda despagubirile”, a mai spus Petru Iacob.

„O sa raman pe drumuri”

Pagubele produse in urma furtunii au fost evaluate la 12.300 de lei, iar Petru Iacob cerea firmei de asigurari sa-i plateasca 300.000 de lei, suma estimata pentru productia pe care ar fi avut-o in 3 ani de zile, daca ar fi fost despagubit si ar fi dezvoltat in continuare afacerea. „Firma a intrat in insolventa si banca a inceput sa scoata la vanzare societatea, pentru ca nu mai aveam cum sa platesc datoriile. Ulterior, am ajuns cu firma in faliment, pentru ca administratorul judiciar nu a facut actiune in instanta sa recupereze datoriile de pe polita de asigurari. Acum o sa scoata si apartamentul girat cand am facut creditul, unde stau in prezent si cred ca o sa raman pe drumuri. Ma judec de 3 ani si inca nu s-a rezolvat nimic. Dosarul este acum la Curtea de Apel Iasi”, a mai spus Petru Iacob. Contactati telefonic pentru a oferi un punct de vedere in legatura cu aceasta situatie, reprezentantii Astra Asigurari au refuzat sa dea detalii. „Parca e vorba de un dosar din 2011, dar nu mai stiu exact ce e cu el. Mai bine ar fi sa sunati la Bucuresti, sa aflati ce va intereseaza”, a spus unul din reprezentantii societatii de asigurari.

Comentarii
  • un nemernic.. a distrus sanatatea sotiei… un alcolic s-a apucat de afaceri……un mare dobitoc…nu un mare afacerist…mai drgi ziaristi..semna lunar ca prostul politele de asig fara sa citeasca o buche….NENOROCITUL…PACAT DE VERONICA..o doamna

Adauga un comentariu