Eveniment-Social

Un master-chef din strainatate va face demonstratii culinare la un liceu din Iasi

Publicat: 15 sept. 2015

Pana pe 22 septembrie 2015, Liceul Tehnologic Economic Virgil Madgearu Iasi este gazda unui curs de gastronomie si arta culinara ce se va încheia cu un schimb de bune practici în acest domeniu. Cursul este sustinut de Chef Ziad Atiya (Z. Atiya Group Israeli Chef Association), cu numeroase premii câstigate la diferite competitii internationale, si vor participa 11 cursanti ai colegiului de gastronomie Culinary din Haifa si 11 elevi ai liceului local. Acestia sunt de la specializarea Tehnician în gastronomie si sunt sprijiniti de maistrii de instruire practica si de profesorii de specialitate.

Citeste si: Zilele Scolii „Virgil Madgearu” – GALERIE FOTO

„Activitatea are loc în corpul C al Liceului Virgil Madgearu de pe strada Saulescu 17, în laboratoarele de instruire practica, unde se realizeaza pregatirea de specialitate a elevilor. Stagiul de pregatire profesionala sustinut în Limba engleza de Ziad Atiya va avea o componenta teoretica, prin prezentarea unor notiuni generale si specifice din domeniul gastronomiei, si o componenta practica, în cadrul careia echipele mixte, formate din câte un cursant israelian si un elev român, vor pune în aplicare cele învatate. Pe perioada acestui stagiu, participantii vor învata sa pregateasca diferite specialitati cu specific israelian, dar si din bucataria internationala, cum ar fi sushi, preparate italiene si chiar deserturi”, a precizat prof. Corneliu Carpen, directorul de la Madgearu. La finalul acestui stagiu de pregatire, Chef Ziad Atiya va evalua si certifica competentele profesionale ale participantilor, acordându-le diplome, medalii si certificate de participare. Evaluarea va lua forma unei expozitii culinare, fiecare echipa trebuind sa prepare un meniu complet.

Citeste si: Show gastronomic la un cunoscut liceu din Iasi – FOTO



loading...

Adauga un comentariu