Sport

Un meci de fotbal, bombă biologică: „N-am știut că am coronavirus, m-am îmbrățișat cu alți oameni și copii!”

Publicat: 01 apr. 2020

Pandemia de COVID-19 face ravagii în Italia, iar mulți specialiști consideră că meciul Atalanta – Valencia, din optimile Champions League, a fost o adevărată „bombă biologică”.

Un suporter al Atalantei, pe numele său Matteo, a dezvăluit că a fost pe stadion, iar la scurt timp după a fost diagnosticat cu COVID-19: „M-am îmbrăţişat cu ceilalţi fani şi chiar cu copii la golurile Atalantei. Am văzut foarte puţin din meci, era un steag în faţa mea. Am susţinut echipa cu toată energia.

Am avut frisoane înainte de meci, dar am crezut că este de la oboseală. A doua zi m-am trezit cu febră 39 şi m-am îngrijorat. Nu intrasem în contact cu niciun tip suspect de virus, dar am sunat la medicul de familie, iar apoi la 112. Toată lumea mi-a zis să nu mă alarmez dacă nu am intrat în contact cu persoane infectate.

După zece zile am ajuns la spital, pentru că abia mai puteam să respir, iar acolo am văzut o masă uriașă de oameni care deja fuseseră internați. Acum sunt bine, dar situația este una dramatică. Mereu când intru pe Facebook văd că cineva anunță un deces. Probabil că eram deja infectat înaintea meciului, dar n-am știut. Virusul s-a răspândit la o grămadă de oameni în urma acelui meci, sunt sigur”, a spys Matteo, conform site-ului engnews24h.com.

Momentul care a permis virusului COVID-19 să se răspândească la mii de oameni. Verdictul unui medic italian

Medicul Fransco Le Foche consideră că partida Atalanta – Valencia a fost un moment important în vederea răspândirii virusului în zona de nord: „În Bergamo, virusul s-a răspândit în toate direcțiile. E ceva incredibil. Știm că este o zonă de tranzit, o localitate activă, dar a contat mult și meciul Atalanta – Valencia. Conform rapoartelor, meciul de pe 19 februarie este unul dintre momentele în care virusul s-a răspândit foarte mult.

Până în acest moment, 105.792 de italieni s-au infectat cu noul virus. Peste 12.000 și-au pierdut viața, iar aproape 16.000 s-au vindecat. SUA, Italia și Spania au depășit China la nivel total de cazuri.
Adauga un comentariu