National

Un medic a reclamat la 112 ca i s-au oferit bani pentru o reteta

Publicat: 01 iul. 2016

Un medic, de la Spitalul Judetean din Galati, condamnat cu suspendare pentru luare de mita, a reclamat, vineri, ca o pacienta i-ar fi oferit mita 50 de lei, femeia afirmand ca a dorit sa-i multumeasca in acest fel medicului pentru o reteta.

Medicul urolog Dumitru Tuta, de la Spitalul Judetean de Urgenta din Galati, a reclamat, vineri, la 112, ca o pacienta i-ar fi dat drept mita suma de 50 de lei, el putand fi auzit ulterior, de catre jurnalisti, in prezenta politistilor sositi la fata locului, spunand ca nu este prima data cand se confrunta cu un astfel de incident.

Femeia in cauza, escortata de politisti, a spus, la randul sau, ca a a avut nevoie de o reteta si i-a oferit medicului suma de bani ca un gest de multumire.

Reprezentantii IPJ Galati nu au dorit sa dea detalii in legatura cu acest subiect.

Medicul Dumitru Tuta a fost trimis in judecata anul trecut pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant, in timp ce lua mita suma de 1.000 de lei de la un denuntator. Procurorii spuneau, la acea vreme, ca medicul Dumitru Tuta a pretins in mod indirect de la persoana bani pentru o interventie chirurgicala pe care urma sa o faca. Astfel, Dumitru Tuta a fost trimis in judecata anul trecut pentru luare de mita, fiind condamnat ulterior de Tribunalul Galati la trei ani de inchisoare.

In urma cu cateva zile, pe 29 iunie, Curtea de Apel Galati a admis, apelul declarat de Dumitru Tuta impotriva sentintei penale a Tribunalului Galati, si a desfiintat, in parte, sentinta penala apelata si, in rejudecare, dispunand suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei de trei ani inchisoare aplicata lui Tuta Dumitru si stabilind un termen de supraveghere de trei ani.loading...

Adauga un comentariu