Magazin

Un medic celebru dezvaluie adevarul despre nutritie! „Exista doar trei contraindicatii generale! Nu combinati niciodata aceste alimente!”

Publicat: 26 sept. 2017
Dr. Florin Balanica, specialist in Medicina Personalizata, Nutritie si Nutrigenomica, a explicat ce inseamna o alimentatie echilibrata. Medicul a atras atentia ca ora la care luam cina e foarte importanta dar si ca trebuie sa mancam, neaparat, de cinci ori pe zi. ”Metabolismul functioneaza ca o masina, in momentul in care noi ii dam cheie, motorul porneste si arde combustibil. Daca noi nu mancam numarul de mese, inseamna ca n-am dat cheie si ca nu vom arde combustibilul. Tot ce conteaza nu e sa nu mancam ci sa ardem corect ceea ce mancam”, a explicat medicul.
Prima regula in nutritie, e numarul de mese este important pentru ca celula functioneaza ca o baterie care isi termina energia la 2-3 ore si de aceea, trebuie sa avem cinci mese pe zi (3 mese principale, 2 gustari). A doua regula e ca cina nu trebuie sa depaseasca ora 20.00. Ora ultimei mese este foarte importanta.
Potrivit doctorului Florin Balanica, e foarte important si ce mancam, nu doar cat si cand mancam, asa ca a treia regula e sa preferam:
– proteinele de buna calitate: carnea alba (pui, peste, curcan, fructe de mare), albusul, iaurturile si branzeturile slabe (2 procente de grasime)
– legumele de culoare verde care sunt foarte bogate in vitamine, fibre, antioxidanti si au o cantitate foarte mica de zahar.
– fructele colorate cum ar fi fructele de padure, sunt foarte bogate in antioxidanti, kiwi, ananas.

Citeste continuarea pe wow.bzi.roloading...

Adauga un comentariu