Titlurile zilei

Un medic celebru din Iași vrea să construiască un spital privat! Finanțarea necesară este de 40 de milioane de euro. Cristache Zanoschi: „Este un vis frumos”

Publicat: 24 iun. 2021
Terenul de pe șoseaua Iași-Tomești și medicul Cristache Zanoschi
Medicul Cristache Zanoschi are proiecte mari de viitor

Un nou spital privat ar urma să fie construit în municipiul Iași. Investitorul este cunoscutul medic Cristache Zanoschi. Sursele de finanțare încă nu sunt certe, dar este vehiculată suma de 40 de milioane de euro. Arhitecții din cadrul CTATU vor analiza proiectul în cursul acestei săptămâni

Investiții importante sunt anunțate în municipiul Iași, în zona medicală. Medicul Cristache Zanoschi, patronul companiei Ircon, cunoscut producător de medicamente, vrea să extindă afacerea cu un spital privat ce ar urma să fie construit pe o suprafață de 1,4 hectare, situată pe șoseaua Iași-Tomești. Noul spital va fi multidisciplinar, cu o capacitate de aproximativ 200 de paturi, dar se va axa în principal pe nevoile pacienților cu afecțiuni oncologice.

Întrebat despre valoarea investiției, medicul Cristache Zanoschi a lansat o sumă exorbitantă, de aproximativ 40 de milioane de euro, ce ar urma să fie susținută din mai multe surse, chiar și guvernamentale. Proiectul medicului trebuie să treacă prin mai multe etape de avizare. Pe data de 25.06.2021, propunerea va fi analizată în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Dacă va primi avizul de oportunitate, proiectul va fi prezentat comisiei de urbanism formată din consilieri locali. Contactat telefonic de reporterii „BZI”, medicul Cristache Zanoschi a precizat că stadiul proiectului este incipient și că nu poate oferi prea multe detalii.

„Este un vis frumos”, a precizat medicul, fost profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T. Popa” din Iași.

Cristache Zanoschi a avut vânzări mai bune în cursul anului 2020

În ceea ce privește activitatea societății Ircon SRL, chiar dacă anul 2020 a fost marcat de pandemia de COVID-19, vânzările au fost mai bune față de anul precedent. Astfel, cifra de afaceri a fost de 8,2 milioane lei, profit de 211.891 lei, datorii de 10,2 milioane lei, cu un număr de 36 de angajați. Chiar dacă cifra de afaceri a fost mai mare față de 2019, comparația cu aceeași perioadă arată un profit diminuat de aproape patru ori. Principalul produs al companiei este Cervugid-ovule, folosit pentru tratarea bolilor ginecologice.

„Ircon este o firmă de producție înființată în 2003 și are ca obiect de activitate fabricarea medicamentelor de uz uman, a produselor cosmetice și a suplimentelor nutritive. Din 2006 până în prezent, firma noastră a investit în realizarea a trei fluxuri de producție moderne (ovule și supozitoare, creme, unguente și șampoane, comprimate și capsule), ajungând ca în prezent să concureze cu succes, prin calitatea produselor, companii de prestigiu din România. În prezent, evoluția firmei Ircon este pe un trend ascendent, mărind gama de produse scoase pe piață”, se arată în descrierea companiei.

Patronul Help Flux este alt afacerist care vrea să investească în clinici medicale.

Dezvoltatorii imobiliari vor să se extindă în zona CUG

Pe lângă proiectul medicului Cristache Zanoschi, arhitecții din cadrul CTATU vor analiza și proiectele dezvoltatorilor imobiliari. Este vorba despre inițiativa lui Radu Gorgan, patronul societății Global Intermed SRL, prin care ar urma să fie construit un ansamblu de locuințe colective pe aleea Tudor Neculai, nr. 44, în apropierea zonei CUG. Este vorba despre un bloc cu regimul de înălțime S+P+6. Vor fi prevăzute cel puțin 20 de apartamente. Suprafața de teren disponibilă este de 1.500 metri pătrați.

În 2020, societatea a declarat o cifră de afaceri de 637.657 lei și un număr de patru angajați. Totodată, urmează să fie construit un complex cu funcțiuni mixte și pe strada Aurel Vlaicu, nr.78, acolo unde este disponibilă o suprafață de teren de 5.400 de metri pătrați. Beneficiarul investiției este societatea High Technology Delivery SRL, condusă de Adrian Daniel Stefiuc. Cifrele financiare ale societății sunt mici. În zona Aurel Vlaicu au fost derulate mai multe proiecte imobiliare.

Comentarii
 • Anonim și Cronos, doi frustrați. Moare fierea-n voi? Da, Cronos, afacere, și spitalele de stat sunt…AFACERE. Se calculează mereu balanța venituri/cheltuieli. Nu ai profit, nu poți da salarii, întreține aparatura, imobile, ambulante, cumpara consumabile etc. Sa mănânci, sa bei nu este vital? Dar dacă te duci la măcelărie, brutărie și vrei ceva și nu ai bani, ți se da? NU! Sa ai o casa este vital? Ți-o da cineva gratis? NU! În aste cazuri nu mai urlați, dar pretindeți ca sistemul sanitar sa va slugareasca.

 • Pentru Roxana,de ce retardat?că e medic specialist și aleargă 20 de km,spune-i in fața ce vrei sa i spui și să-ți numele daca esti ,,corecta,,.speer că nu ești frustrata la care i-a dat zona doctorul George,tâmpito

 • Retardat e putin spus, cei ce il cunosc pe acest individ stiu despre el ca nu e decat un cersetor,un betiv ordinar care nu are niciun viitor, nu e in stare sa lege doua cuvinte, e un inadaptat al societatii si e plin de impresii ca are bani, ca e milionar… singuri bani pe care ii are aceasta dejectie umana sunt cei pe care ii imprumuta de la toata lumea si nu ii da inapoi… plateste datoriile la crasme si dupa aia trimite mesaje „pentru pulime”, retard betiv ce esti… auzi la el „doctorul george”… un pierde vara, care traieste de pe urma parintiilor si datoriilor ca nu e in stare sa faca nimic, are creierii alterati de la bautura si droguri… impotent infect! un excrement, asta esti domnule doctor george!

 • Ciudat comentariu:)ești prea mica pentru el!:)ar trebui să îți dai numele…o adevărată tâmpită care nu își dă numele!criticatl pe taicasu sau proiectul asta e măgăria pe care o faci,că nu i ai dat tu lui de mâncare,pomana.esti o tâmpită în adevăratul sens al cuvântului!se vede cât curaj ai de asta nu îți dai numele.esti o individa demnă de mila!la policlinica mare lucrează,daca vrei sa îl găsești!sa te dea in judecata pentru calomnie!eu cred că ești o fosta:)care nu mai poate de nervi!ești demn de mila

 • Idee este că articolul e scris despre altă persoană , ai găsit ocazia sa-ti dai cu părerea despre fiu’su ? Noroc de presa de scandal :))) asta’i mentalitatea omului care disprețuiește cam orice !

 • Ce pseudonim frumos….Inna Vedeta:)))se vede că ești frustrata!vai de capul tau,vedețo,presupun că ești de pe IT,e nasol sa ai un nume…in Iași,dar eu nu dau 2 lei nici pe presa de scandal și nici pe tine!TE-AM PUPAT AHAHA

 • mai melinte,andreea melinte mai du-te dracului si nu mai hartui oamenii,sa nu te alegi cu vreo plangere!veziti de it-ul tau si viata ta de cacat!

 • Inna_Vedeta sa-i spui in fata:)ai curaj,nu ai curaj!esti demna de mila!2 persoane pot fi ori ghersaim ghergioasa care e un simplu agent imobiliar ,numai beneficii de pe urma lui ori andreea melinte,frustrata de 40 de anisori:))) ahahahaha

 • inna_vedeta-asta sunt rautatai umane,ceea ce spui tu ,se vede ca esti frustrata de la o posta,daca ai avea dreptate sau ai vrea sa dai un atac in adevaratul sens al cuvantului la adresa unei persoane,ti-ai spune numele!
  era atat de faimos in 2017 incat baietii de la the trumpetz si fratelli i-au facut carduri de reducere,cheltuia si facea de-a bani de rupea!
  lasa nu-i mai judeca tu,pe altii!
  dejectie umana esti tu,dar nu numai asta,presupunem si o caricatura de om-timida si tampita,daca ai avea curaj i-ai spue in fata?ai,curaj?vezi sa nu iti rupi picioarele si mainile singura si nu mai hartui oamenii,cu maina ta albastra IS …FIX,inainnte de examene,sau cere explicatii sau trimite email=uri la companii controlate de familia lui,ca te faci de ras!vezi sa nu iti rupa capul baieii pe la mese!

  un betiv ordinar care nu are niciun viitor-in capul tau bolnav de loa care lume?astept sa vii cu dovezi sa speram ca sumele sunt mari,mari asa ca tine,ca doar esti un om mare!:)))panarmo

Adauga un comentariu