National

Un medic de la Spitalul „Victor Babeş” trage un semnal de alarmă: ”O să explodeze şi mai mult cazurile”

Publicat: 30 sept. 2020
pacient covid
Un copil care ar fi fost infectat cu noul coronavirus se află la terapie intensivă şi are sindrom inflamator multisistem

Astăzi, 30 septembrie 2020, România a înregistrat o creștere alarmantă a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar sistemul medical este în alertă. Totodată, locurile de la ATI s-au epuizat, iar lucrurile par să ia o întorsătură greșită. Astfel că, Boechiţa Lăzureanu, medic în linia întâi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, a ieșit în față pentru a da o declarație tristă. Ea a precizat că numărul de infectări va crește din ce în ce mai mult, deoarece nu se fac teste, așa cum situația o cere.

„Din păcate, o să explodeze şi mai mult cazurile pentru că, deşi toată lumea arată cu degetul către oameni că nu au respectat şi că nu s-au distanţat, cred că mai important este că nu se testează. În continuare este aceeaşi politică a struţului care bagă capul în pământ şi se face că nu vede.”, a spus conf. univ. dr. Boechiţa Lăzureanu, medic la spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Un medic de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” trage un semnal de alarmă: ”O să explodeze şi mai mult cazurile”

Medicul a arătat că „în continuare, metodologia de testare este aceeaşi. Se testează doar persoanele simptomatice şi cred că acesta este unul din elementele care determină acest număr mare de pacienţi la ATI.”

„Adică, se depistează târziu, când deja ei sunt simptomatici şi se pierd acele zile pe care le-am avea, în care tratamentul ar putea începe mai repede şi ar fi eficient astfel încât să se împiedice ajungerea pe Terapie Intensivă a acestor persoane. Sunt zile multe în care pacienţii sunt infectaţi, dar nu ştiu, până când ajung să fie simptomatici.”

„Din nefericire, le este frică să sune la salvare sau să anunţe că sunt simptomatici şi stau acasă până când simptomatologia este destul de bine exprimată şi sunt multe zile care se pierd, timp în care ar putea să ia tratament dacă s-ar testa aşa cum ar fi normal, în tot focarul şi s-a testa toate persoanele, şi asimptomatice şi cele simptomatice.”, a mai spus medicul Boechiţa Lăzureanu.

Sistemul medical este în alertă! Locurile de la ATI s-au epuizat

Sistemul medical este în alertă! Spitalele din Capitală, care îngrijesc pacienți infectați cu noul coronavirus, anunță că locurile de la ATI s-au epuizat. Astfel că, potrivit autorităților, vor fi incluse și alte spitale pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Conform managerului de la Institutul de Pneumologie Marius Nasta din București, locurile de la Terapie Intensivă s-au ocupat, iar o situație asemănătoare este prezentă și la Institutul „Matei Balş”, la Spitalul „Victor Babeş”, dar şi la Spitalul Colentina din Capitală.

„Terapia Intensivă este ocupată la maximum, cele 6 paturi sunt ocupate, pentru secţia Covid şi aici paturile sunt ocupate. În acest moment în spital ajung pacienţii care cu adevărat au nevoie de un pat de spital, restul pacienţilor care au o simptomatologie uşoară după ce sunt evaluaţi sunt externaţi şi sunt în supravegherea medicului de familie”, a declarat managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, conform Mediafax.

Citește mai mult aici!

Adauga un comentariu