Titlurile zilei

Un medic din Iași a fost prins beat criță la volan. Le-a spus polițiștilor rutieri că a băut un litru de vin cu un prieten în Copou

Publicat: 15 sept. 2020
Un medic din Iași a fost prins beat criță la volan. Le-a spus polițiștilor rutieri că a băut un litru de vin cu un prieten în Copou
Un medic a fost prins beat la volan de polițiștii rutieri

Un medic din Iași a fost prins beat la volan. Polițiștii rutieri au deschis pe numele său un dosar penal, iar recent acesta a fost condamnat. Medicul le-a spus polițiștilor că a petrecut cu un prieten în Copou, iar mai apoi s-a urcat la volan

Un medic veterinar a fost prins sub influența băuturilor alcoolice de către polițiștii ieșeni. Recent, acesta a fost condamnat. Astfel, Judecătoria Iași l-a condamnat pe Codrin Andrei Balan (26 de ani), medic veterinar, la pedeapsa amenzii de 6.000 de lei, calculată prin înmulțirea unui număr de 200 de zile-amendă, cu suma de 30 de lei, corespunzătoare unei zile-amendă, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Procesul medicului veterinar a început pe 11 octombrie 2019. Prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, acesta a fost trimis în judecată.

„Pe data 14 mai 2018, la ora 02:35, inculpatul a condus autoturismul marca Dacia Logan cu o îmbibație alcoolică de 1,15 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,05g/l alcool pur în sânge la a doua probă. Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, a fost supus testării alcoolscopice, rezultând o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, sens în care, organele de poliție l-au dus pe inculpat la Spitalul Clinic de Urgențe «Sf. Spiridon» Iași, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, au precizat anchetatorii.

Ce a spus medicul în fața judecătorilor ieșeni

La instanță, Codrin Andrei Balan a declarat că recunoaște faptele.

„În noaptea de 13 spre 14.05.2018, am fost în vizită la un prieten în cartierul Copou, iar în intervalul 00:15-01:00, am consumat un litru de vin. După ce am consumat băuturi alcoolice, am urcat la volanul autoturismului marca Dacia Logan și am plecat spre casă. Când am efectuat un viraj la dreapta, am fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere, care mi-a solicitat actele, apoi m-a supus testării alcoolscopice. Întrucât concentrația alcoolică a fost mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, am fost condus la Spitalul de Urgențe «Sf. Spiridon», unde mi-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat medicul veterinar.

Cazuri din ce în ce mai des întâlnite la Iași

În ultima perioadă, polițiștii găsesc din ce în ce mai mulți șoferi băuți la volan. De exemplu, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 13 septembrie a.c., un tânăr de 27 de ani, din comuna Miroslovești, în timp ce ar fi condus un autoturism pe DE 85 în comuna Miroslovești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu podețul unei locuințe, în urma impactului rezultând doar pagube materiale. În urma testării tânărului de 27 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, s-a stabilit faptul că un alt tânăr de 29 de ani i-ar fi încredințat autoturismul tânărului de 27 de ani, deși ar fi cunoscut că acesta se afla sub influența alcoolului.
Adauga un comentariu