Titlurile zilei

Un medic din Iași a încasat 6 milioane de euro de la instituțiile statului! A avut peste 1.000 de contracte într-un singur an: „Am o echipă care trimite în toată țara” – FOTO

Publicat: 07 oct. 2022
Un medic din Iași a încasat 6 milioane de euro de la instituțiile statului A avut peste 1.000 de contracte într-un singur an Am o echipă care trimite în toată țara  FOTO
Medicul Adina Andrei a dus firma Adison Company pe noi culmi datorită contractelor cu instituțiile publice

Peste 2.000 de contracte a câștigat societatea Adison Company SRL, unde apare ca asociat și medicul Adina Andrei. Prin cumpărări directe, încasările au ajuns la un nivel de 6 milioane de euro doar în perioada 2020-2021. Au vândut de toate: hârtie igienică, plicuri, materiale de curățenie

Contracte pe bandă rulantă cu instituțiile statului pentru Adina Andrei, un medic de familie din Iași. În perioada 2020-2021, patroana societății Adison Company SRL a încheiat sute de contracte cu instituțiile statului, majoritatea fiind atribuite direct, fără licitație. Prin societatea amintită, Adina Andrei furniza, în special, materiale de curățenie. În 2021, firma doctoriței a bifat peste 1.000 de contracte încredințate direct, ceea ce s-a regăsit în cifra de afaceri care a ajuns la cel mai mare nivel de la înființare, adică 16,3 milioane de lei, aproximativ 3 milioane de euro.

Un nivel puțin mai scăzut a fost identificat în 2020, când cifra de afaceri a societății a fost de 14 milioane de lei, adică aproape 3 milioane de euro. Numai în cei doi ani, vânzările firme au ajuns la circa 6 milioane de euro. Contractele au fost semnate atât cu instituții din Iași, cât și din țară. În ediția trecută, a fost prezentat și cazul soților Stamate care au încheiat contracte similare cu instituțiile publice.

Un medic din Iași a încasat 6 milioane de euro din contracte încredințate direct

Contractele cu instituțiile statului au o valoare ce începe de la câteva sute de lei și ajunge la peste 6.000 de lei. În ciuda valorilor mici, numărul mare de contracte, de 1.355, doar în 2021, a crescut mult afacerea. Printre autoritățile care au apelat la serviciile societății Adison Company SRl se numără Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna”, Primăria Dumești, Spitalul de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” Iași, Colegiul „Costache Negruzzi” Iași, Compania de Transport Public (CTP) Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, iar lista poate continua. Printre produsele vândute sunt menționate: săpun lichid, produse de curățenie, lavete, hârtie pentru copiator, articole de unică folosință, pachete de papetărie, saci menajeri, soluție pentru pardoseli, hârtie igienică, bandă adezivă, plicuri etc.

În 2020, Adison Company apare ca furnizor al instituțiilor într-un număr de 1.205 contracte. Conform ultimelor date financiare, Adison Company a înregistrat un profit de 1,6 milioane de lei, datorii de 4,9 milioane de lei și un număr de 41 de angajați. Societatea condusă de medicul Adina Andrei a început să crească începând cu 2021, când a reușit să depășească pragul vânzărilor de 3 milioane de lei.

Adina Andrei: „Nu mă ocup eu”

Deși deține 50 la sută din Adison Company, Adina Andrei a precizat pentru BZI că nu ea se ocupă personal de afacere, ci soțul acesteia.

„Nu mă ocup eu. Adaosurile mici sunt importante, într-adevăr, în cazul acestor contracte. Dar, cum v-am spus, nu mă ocup eu”, a precizat Adina Andrei, care deține societatea Sanomed Consulting SRL (activități cabinete medicale), cu o cifră de afaceri de 307.126 de lei.

Medicul a explicat că nu are contacte în spitale care să favorizeze ofertele Adison Company SRL. Cătălin Andrei, soțul medicului, cel care se ocupă activ de afacerea familiei, a subliniat că acestea sunt încheiate după o sesiune de selecție a ofertelor.

„Aceste achiziții sunt pe bază de oferte. Am o echipă care, în fiecare zi, trimite în toată țara. În baza ofertei celei mai mici este ales câștigătorul. Tot timpul trebuie să te adaptezi la prețurile pieței”, a spus Cătălin Andrei.

Soții Andrei s-au lansat în imobiliare

Adina și Cătălin Andrei încearcă să-și extindă portofoliul cu un proiect imobiliar major. În vara anului 2021, cei doi asociați din cadrul societății Adison Company SRL au inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei zone de agrement în zona Căprița, comuna Lețcani, județul Iași, cu acces dinspre Drumul European 35. Aici, afaceriștii au cumpărat, în 2019, un teren în suprafață de 15.813 de metri pătrați, încadrat în zona unității agro-zootehnice. La câțiva pași de teren se află anexele fabricii Avicola, falimentată în urmă cu mai mulți ani. Conform documentației, urmează să fie construite o sală de sport și un hotel cu regimul de înălțime P+4, cu o capacitate de cazare de 40 de camere.

Totodată, va fi amenajat un vestiar, cu regimul de înălțime Parter, pentru terenurile de tenis exterioare și nu numai. Se va ține cont de necesarul locurilor de parcare și de respectarea unui procent generos de spații verzi. În prima etapă, autoritățile au constatat că investiția nu produce efecte semnificative asupra mediului. Cătălin Andrei a mai spus pentru BZI că proiectul nu se află într-un stadiu avansat de avizare.

Un medic din Iași a încasat 6 milioane de euro de la instituțiile statului, însă rămâne de văzut care vor fi cifrele aferente anului 2022.
Comentarii
  • Business man, ce să zic.. toată lumea știe că afacerile cu statul sunt cele mai bănoase pentru că „statul nu se uită la bani’, e și normal doar nu i-a muncit el. Dar totuși cine „se știe cu” statul atât timp cât primești aceste contracte bănoase?

  • O societate care a crescut cu multa munca. Unii arunca cu noroi , simplu si usor de facut acest lucru , insa , acest doi oameni au dorit ca firma sa se ridice la un nivel cat mai inalt , au reusit , bravo lor. Pentru hateri , habar nu aveti cata munca este pentru a depune un simplu dosar pentru o licitatie , unele le-au castigat altele nu , pretul face diferenta … Deci , cei ce spuneti , ba ca nu stiu ce , ba ca face nu stiu ce…..faceti fratilor si voi o societate si incepeti sa licitati , sa va vad atunci , mai ales cand trebuie sa ai un istoric in spate ….
    Dar….toti sunteti destepti si gasiti numai conspiratii….

  • Ii cunosc personal pe acești indivizi din nefericire. Nu are sens sa întru în detalii dar sunt oameni de cea mai joasa speță.

  • Vorba lu ăla de mai sus , „faceți și voi firmă și depuneți dosare de licitație ” , asta dacă sunteți proști și naivi să credeți că aveți acces întrun cerc închis în care ca la alba neagra doar casa și băieții de casă cîstigă !, șmenurile se fac doar între ei la vîrf , no să aveți vreo șansă pe bune la nici o licitație în Balkani și pașalîcuri

  • Asa merg treburile astea,stim frate ce vorbim contractele cu statul se prind greu si cu spago-pile munca-i munca,banul ban vorbim de lucruri diferite

Adauga un comentariu