Titlurile zilei

Un medic ginecolog din Iași a avut parte de surpriza vieții când a intrat în cabinet! În locul unei paciente, doctorul a găsit un bărbat! Ce s-a întâmplat mai apoi la Maternitatea „Cuza Vodă” depășește orice imaginație

Publicat: 03 aug. 2021
Maternitatea
Un medic ieșean a fost jefuit în propriul birou: suspectul a intrat și a fugit pe geam

Un individ a fost pedepsit de judecători, după ce a fost acuzat că a jefuit inclusiv un medic din Iași. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihai Cătălin Sandu la 2 ani, 11 luni și 218 zile de închisoare, pentru furt. Anchetatorii au spus că ieșeanul ar fi comis mai multe furturi, inclusiv în magazinul Auchan

Un ginecolog din municipiul Iași a avut parte de o surpriză totală când a intrat în propriul cabinet: în locul unei femei, medicul a găsit un bărbat. Ce s-a întâmplat ulterior în cabinetul de la Maternitatea „Cuza Vodă” l-a lăsat mască pe doctor. Astfel, medicul rezident a constatat cu stupoare că, în birou, se afla un individ care intrase pe geam. În clipa în care cadrul medical a intrat în încăpere, bărbatul a sărit înapoi pe geam. Însă acesta nu a plecat cu mâna goală, ci a luat și poșeta doctoriței de la maternitatea ieșeană.

Însă, acum, a venit „nota de plată” pentru individ, care a fost identificat și adus în fața instanței. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Mihai Cătălin Sandu la o pedeapsă rezultantă de 2 ani, 11 luni și 218 zile de pușcărie, pentru furt. La emiterea sentinței, judecătorii au luat în calcul și pedepsele anterioare primite de individ pentru comiterea unor fapte similare. Totodată, ieșeanul a fost obligat să achite despăgubiri către două firme, respectiv daune materiale în valoare totală de 700 de lei.

Ieșeanul Mihai Cătălin Sandu, acuzat că a jefuit un medic de la Maternitatea „Cuza Vodă”

De remarcat este faptul că sentința în cazul ieșeanului Mihai Cătălin Sandu (35 de ani) nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al individului a început pe data de 3 august 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe bărbat, sub acuzația de furt calificat. „Pe 28 august 2018, în jurul orei 1:30, prin escaladarea unui geam de la camera de gardă a corpului C2 – Obstretică al Maternității «Cuza Vodă», a pătruns în încăpere, unde, din geanta numitei E.A.B., a sustras un portofel ce conținea documente și suma de 150 de lei”, au afirmat anchetatorii ieșeni.
Doctorița a povestit totul la audieri, aceasta susținând că a fost surprinsă când a văzut un bărbat în încăperea respectivă.

„Sunt medic rezident și lucrez la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie «Cuza Vodă», din Iași. În noaptea de 26 spre 27 august 2018, în jurul orei 1:30, am mers în camera de gardă, unde am auzit un zgomot în zona geamului. Inițial, am crezut că zgomotul a fost produs de colega mea, astfel că m-am apropiat și l-am observat pe bărbat pregătindu-se să sară geamul. În acel moment, mi-am verificat geanta și am constatat că îmi lipsea portofelul în care se aflau mai multe documente (act de identitate, permis de conducere, carduri bancare, certificatul de naștere, certificatul de înmatriculare și cardul de sănătate), precum și suma de 150 de lei”, a povestit medicul ieșean.

Individul a recunoscut totul în fața magistraților ieșeni

De altfel, anchetatorii l-au acuzat pe Mihai Cătălin Sandu și că, pe 4 iunie 2018, în jurul orei 17:00, ar fi furat din magazinul Auchan două sticle cu whisky, în valoare de 85 de lei. De asemenea, pe 3 august 2018, în jurul orei 19:45, acesta ar fi furat un monitor LCD marca Acer, în valoare de 430 de lei, de la standul firmei Vlasis Solution SRL.

„Pe 7 august 2018, în jurul orei 9:20, inculpatul a sustras de la «Insula Malboro» produse din tutun în valoare de 277 de lei”, au adăugat procurorii ieșeni.

La audieri, individul a recunoscut săvârșirea faptelor pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată. Acesta a afirmat că, pe 4 iunie 2018, în jurul orei 16:45, a mers cu o prietenă la magazinul Auchan, a luat două sticle cu whisky de la raionul de băuturi alcoolice și s-a îndreptat spre casa de marcat.

„Întrucât prietenei mele nu i-a funcționat cardul de credit, ea a ieșit din magazin pentru a rezolva problema, iar eu am mers în urma acesteia, am trecut de casele de marcat cu cele două sticle cu whisky și am încercat să părăsesc incinta magazinului, fiind oprit, însă, de un agent de securitate”, a susținut ieșeanul.

Comentarii
Adauga un comentariu