Local

Un medic iesean, condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare. Vezi de ce

Publicat: 18 sept. 2019

Medicului radiolog Eduard Moldovanu, de la Spitalul de Neurochirurgie, a fost condamnat, definitiv, la 3 ani de inchisoare cu suspendare, printr-o decizie luata in cursul zilei de miercuri, 18 septembrie 2019, de Curtea de Apel Iasi. In prima instanta, medicul radiolog fusese condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare.

Amintim ca Eduard Moldovanu, seful Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala, este acuzat de comiterea infractiunii de luare de mita si abuz in serviciu.

''La datele de 18 martie, 13 mai si 03 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, în calitate de sef al Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala al Spitalului de Neurochirurgie N. Oblu Iasi si medic în cadrul acestui laborator, a pretins si primit cu titlu de mita, de la trei pacienti diferiti, suma de 600 lei (în total suma de 1.800 lei), pentru efectuarea unor examene RMN pentru coloana, interpretarea rezultatelor si prescrierea de tratamente. Totodata, în niciuna dintre situatii, inculpatul Moldovanu Eduard nu a înregistrat în evidentele unitatii medicale investigatiile efectuate si sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecinta prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie N. Oblu Iasi cu o paguba reprezentata de costul real al investigatiilor medicale, respectiv suma totala de 2.000 lei", au precizat procurorii de la DNA, intr-un comunicat de presa, in iulie 2016.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit