Actualitate

Un membru al clanului Stanescu s-a predat la Politie

Publicat: 08 oct. 2012
1

 

Nicusor Stanescu, unul dintre membrii clanului Stanescu, s-a predat Politiei. Barbatul de 30 de ani, din localitatea Ciurea, a declarat oamenilor legii ca era cautat de omenii legii. Barbatul era dat in urmarire nationala pentru faptul ca s-a sustras executarii mandatului de arestare preventiva, acesta fiind cercetat pentru constituirea unui grup organizat, evaziune fiscala si spalare de bani. Astazi, Tribunalul Iasi a emis mandat de arestare preventiva, barbatul fiind introdus in arestul Politiei. 

De mentionat este faptul ca acesta facea parte dintr-o gruparea specializata in infractiuni de spalare de bani ce a fost destructurata in luna mai, cand s-au demarat zeci de perchezitii domiciliare. Intre timp, mai multi membri ai clanului Stanescu au fost bagati dupa gratii, iar altii au dat bir cu fugitii, oamenii legii dandu-i in urmarire nationala. Membrii gruparii sunt acuzati ca au adus statului un prejudiciu de 7,5 milioane lei.

Reamintim ca, in urma perchezitiilor din mai, oamenii legii au confiscat 15 autoturisme de lux si circa jumatate de kilogram de aur impreuna cu sume de peste 60.000 de lei, dupa ce s-au efectuat peste 70 de perchezitii domiciliare. In total, au fost cercetate 33 de persoane fizice si 26 de persoane juridice. Cei aflati sub acuzare, intr-un interval de 6 luni, s-au constituit intr-un grup infractional bine organizat si structurat in scopul comiterii unor infractiuni grave de evaziune fiscala si spalare de bani, grupare care cuprinde un numar de 30 de persoane. Grupul infractional aducea marfa din Bulgaria fara sa contribuie cu plata taxelor catre stat. Gruparea s-a folosit de 26 de societati comerciale pentru spalarea banilor. Potrivit anchetatorilor, sumele transferate si retrase prin folosirea de documente fictive din conturile bancare ale acestor societati, stabilite pana in prezent, se ridica la peste 56 de milioane de lei.

 

Adauga un comentariu