Local

Un miliardar iesean a ajuns pe drumuri. Vila sa a fost vanduta

Publicat: 09 iul. 2014
1

@ Celebrul afacerist a ramas fara locuinta impozanta din Bucium @ Casa a fost vanduta la un pret mai mic fata de valoarea initiala estimata de specialisti @ Afacerile acestuia sunt falimentare

Cunoscut in lumea buna a Iasului ca fiind unul dintre cei mai bogati afaceristi, Constantin Soranescu a ajuns acum in pragul disperarii. Vila din cartierul Bucium unde a locuit o buna perioada de timp a fost scoasa la vanzare si in cele din urma si-a gasit cumparator. Miliardarul de carton al Iasului a fost executat silit dupa ce afacerile sale au falimentat. Creditorii au incercat sa recupereze o parte din bani, iar unul dintre bunurile de valoare care acoperea o parte din suma a fost locuinta sa estimata la aproape 2 milioane de lei.

Vila a fost vanduta cu 1,4 milioane de lei

Imobilul situat pe Aleea Bucium, la nr. 15, a fost scos la licitatie de anul trecut. Vila a fost evaluata la pretul de 1,87 milioane de lei, conform raportului de expertiza insa, din cauza ca nimeni nu a vrut sa o cumpere la prima licitatie, pretul a scazut treptat. Astfel, daca la prima licitatie pretul de pornire a fost diminuat cu 25 de procente, la ultima licitatie pretul de pornire a fost de 1,40 milioane de lei, reprezentand 75 la suta din valoarea la care a fost evaluat imobilul.

Citeste si: Executare spectaculoasa! Vila unui miliardar iesean, scoasa la vanzare – FOTO

Vila si-a schimbat proprietarul, iar afaceristul a ramas fara locuinta. „Vila a fost vanduta cu un pret putin sub cel de 75 la suta din suma evaluata pentru locuinta. Cei prezenti la licitatie nu au contestat decizia si s-a stabilit ca fiind finala aceasta vanzare”, a spus executorul care s-a ocupat de dosarul de executare silita. Problemele lui Constantin Soranescu au aparut treptat. Dupa ce afacerile pe care le-a demarat au falimentat una cate una, acesta a ajuns acum pe drumuri. Una din bancile la care s-a imprumutat, Banca Comerciala Romana, a incercat sa recupereze macar o parte din banii pe care i-a creditat afaceristul, vila reprezentand un bun valoros pentru recuperarea sumei. Imensa casa are doua etaje si o suprafata de aproape 400 mp. Conform ultimei publicatii de vanzare, vila a fost ipotecata din 2009 in favoarea BCR.

A pierdut toata averea

Dupa restaurantul Onyx si Hotelul Bellaria, Soranescu si-a pierdut si casa. Acestea au fost scoase la vanzare insa pretul de pornire al licitatiei, de aproape 260 de miliarde de lei vechi, i-a speriat pe investitori. Desi acesta a fost diminuat, nimeni nu a cumparat pana in prezent cele doua imobile. Fost angajat al Romtelecom, Constantin Soranescu a infiintat o serie de firme de constructii si lucrari in domeniul telecomunicatiilor. Ani buni, societatile sale au obtinut contracte preferentiale cu Romtelecom, fiind „abonate” la banii publici. Dupa privatizarea Romtelecom, afaceristului i s-a taiat robinetul. Cu averea stransa, a reusit sa preia complexul Onyx. Dorinta sa a fost de a face un hotel de 5 stele, dar fiecare tentativa de a obtine finantare s-a soldat cu pierderi de bani.

Comentarii
 • Important ar fi de stiut cine a cumparat casa respectiva. Pt ca e posibil ca cumparatorul sa fie tot din partea proprietarului, vanzarea negiind altceva decst un transfer in acte a proprietatii, acesta ramanand in continuare sa locuiasca in acea casa.

 • Daca se vindea sub acest procent, era mai bine ? La 50%, spre exemplu ?!
  Si asa nu e corect, chestiunile astea,cu acte oficiale in regula, dupa parerea mea sunt GOLANII, cu vanzare sub pretul stabilit ptr a fi luate de executori sau oamenii executorilor, nu sunt in regula. Dar poate cineva, cumva , candva v-a intra pe fir si v-a destructura toate aceste ,, AFACERI”, de care executorii nu sunt straini si de care tot OMUL stie, dar NIMENI nu intervine, in nici un mod.Verificati la fiecare executor, acestia sunt STAT in STAT. Nimeni nu le poate face nimic. Oare chiar asa sa fie ???
  Poate vreun ales al poporului v-a interveni ?!? Pe Soranescu sau cei de teapa lui, nu-i plange nimeni, au avut ei grija sa puna deoparte, dar sunt oameni simpli, carora l-i se intampla adevarate drame. Vede si aude, cine ar trebui sa faca asta, sa verifice si sa intervina ? Sa puna lucrurile in ordine !?!
  In rest, numai de bine……….

 • A pierdut un imobil…daca n-o fi altceva in spate.Dar restul averii?Ar ramane „pe drumuri” cand n-ar mai avea bani nici de cumparat un apartament, ca tot omul obisnuit…BZI isi ia in ras tot mai des cititorii, sau poate scriu special pentru prosti, acesti ziaristi?

 • Femeia lui soranescu sa-si mai puna taxa acum pe cat e de prosta si sa-i stea in gat toate taxe ei comuniste ,un om de nimic .

 • Bai Sobolanescule te astept la azil tot in Bucium acolo stau si eu cu toate ca am fost patron la Zahana ,asa ne este sortit

Adauga un comentariu