News Flash:

Un milion de Euro investiti in mediu

22 Februarie 2005
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
•In cursul zilei de ieri a debutat in municipiul Iasi sesiunea de instruire in vederea aplicarii legislatiei de mediu in domeniul produselor chimice, care face parte dintr-un proiect finantat de UE cu un milion Euro •Prin intermediul acestui seminar sunt instruiti inspectorii de mediu in domeniul ambalarii, etichetarii si intocmirii fisei tehnice de securitate a substantelor chimice, conform legislatiei europene •Scopul este de a atinge nivelul de pregatire al inspectorilor de mediu din tarile comunitare

In cursul zilei de ieri a debutat seminarul international de instruire privind aplicarea legislatiei de mediu in domeniul substantelor chimice periculoase, organizat de catre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor in parteneriat cu Ministerul pentru Agricultura, Silvicultura, Mediu si Gospodaririi Apelor din Austria. Acest seminar este organizat in cadrul Proiectului de Twinning Ro - Twinning in domeniul substantelor chimice pentru imbunatatirea legislatiei si implementarii acesteia, care beneficiaza de o finantare a Uniunii Europene (UE), prin proiectul Phare, de un milion de Euro. Prima zi a desfasurarii acestui seminar a dezbatut problema intocmirii fisei tehnice de securitate. La seminarul care va dura patru zile vor participa reprezentanti ai Agentiei de Protectie a Mediului, Inspectoratului Teritorial al Muncii, Autoritatii Nationale a Vamilor, Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Ministerului Sanatatii, precum si experti in domeniu din Slovenia, Polonia, Olanda, Grecia. "Municipiul Iasi gazduieste a treia dintr-un sir de patru actiuni de instruire cu privire la controlul aplicarii legislatiei in domeniul substantelor chimice periculoase. Este primul twinning desfasurat in domeniul chimicalelor, fiind un proiect de infratire intre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor din Romania si Ministerul pentru Agricultura, Silvicultura, Mediu si Gospodaririi Apelor din Austria", a declarat Elena Dumitru, director la Directia de Gestiune a Deseurilor si Substantelor Chimice Periculoase. Prin intermediul acestui seminar sunt instruiti inspectorii de mediu in domeniul ambalarii, etichetarii si intocmirii fisei tehnice de securitate a produselor chimice, conform legislatiei europene, cu scopul de a atinge nivelul de pregatire a inspectorilor de mediu din tarile comunitare. "In tarile membre este formata o piata a agentilor economici care produc substante chimice periculoase conform criteriilor stabilite de legislatia in domeniul mediului. Romania trebuie sa se adapteze acestei legislatii pentru a evita situatia firmelor din tari precum Polonia si Ungaria, care, in momentul aderarii la UE, au dat faliment in proportie de 70 la suta din cauza nerespectarii regulilor de productie, ambalare si etichetare a acestui tip de substante", a declarat Klauss Wettig, pre accession adviser Austria. Totodata, trebuie facuta o inventariere a agentilor economici din judetul Iasi care gestioneaza substante si deseuri chimice periculoase pentru a le oferi instruire conform legislatiei UE.
Daniela GRADINARIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013563 (s)