News Flash:

Un mincinos fara pereche

18 Octombrie 2007
10961 Vizualizari | 10 Comentarii
Dr Constantin Fatu
• Prof. dr. Constantin Fatu nu ar trebui sa vorbeasca de moralitate atata timp cat imaginea sa este afectata inca de cand era medic la Soveja, de unde, in urma unei relatii extraconjugale, are un copil nelegitim • In ceea ce priveste persecutia politica, este greu de crezut ca acesta a beneficiat de un astfel de tratament din moment ce a fost membru UTC, PCR, membru in comitetul PCR de la Facultatea de Stomatologie • Mai mult, inainte de 1989 a plecat de nenumarate ori in strainatate, in tarile din vestul Europei, stiut fiind ca nu pleca oricine de mai multe ori


In urma articolului publicat in cotidianul ZIUA de Iasi si intitulat "In concediu cu amanta?", prof. dr. Constantin Fatu a trimis un drept la replica la redactia ziarului, considerand ca a fost defaimat si ca i s-au adus serioase daune morale si de imagine dupa aparitia articolului. Prof. dr. Constantin Fatu nu ar trebui sa vorbeasca de moralitate atata timp cat imaginea sa este afectata inca de cand era medic la Soveja, de unde, in urma unei relatii extraconjugale, are un copil nelegitim. Conform informatiilor detinute in prezent, mama copilului a venit de nenumarate ori la Maternitatea Elena Doamna, unde cu ani in urma medicul Fatu isi desfasura activitatea, pentru a cere pensia alimentara. Statele de plata din acea perioada stau marturie, deoarece i se retinea pensia alimentara. Mama copilului facea multe drumuri la Iasi, deoarece medicul Fatu refuza sa-i plateasca pensia alimentara copilului si femeia a fost nevoita sa apeleze si la instanta.

Este greu de crezut ca prof. dr. Constantin Fatu a fost persecutat politic in perioada comunista, deoarece era membru UTC si a desfasurat activitate in cadrul Uniunii Tineretului Comunist. In urma investigatiilor efectuate de reporterii cotidianului ZIUA de Iasi, in perioada studentiei acesta, impreuna cu Victor Ivan, cu care era amic foarte bun, au fost considerati de colegi turnatorii anului de studiu din care faceau parte. Dupa absolvire, medicul Victor Ivan a fost numit directorul Directiei Judetene Sanitare din Vrancea, localitatea de domiciliu. Prof. dr. Constantin Fatu nu putea avea avizul de a intra in invatamantul universitar fara a avea girul comitetului judetean PCR. Pentru a demonstra ca nu era persecutat politic, medicul Fatu a avut functie pe linie de partid la Facultatea de stomatologie. Inainte de 1989 acesta era chiar membru in comitetul de partid al facultatii mentionate. Conform informatiilor detinute in prezent, medicul Fatu a primit din partea institutiilor abilitate din perioada comunista avizul de a pleca in strainatate, in tarile din vestul Europei. Asta, in timp ce alte cadre didactice de la Institutul de Medicina nu puteau pleca nici macar la manifestari stiintifice.Minciuni?

In dreptul la replica, prof. dr. Constantin Fatu a tinut sa mentioneze titlurile stiintifice pe care le detine in strainatate si ca este o somitate in domeniu. Trebuie precizat ca, inainte de deschiderea acestui an universitar, membrii consiliului profesoral de la Facultatea de Stomatologie au votat impotriva prelungirii in activitate a acestuia. Daca ar fi fost o somitate in domeniu, este greu de crezut ca profesorii s-ar fi opus, pentru ca toti pensionabilii au primit prelungire. Orice profesor de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) poate fi membru al oricarei societati medicale de specialitate daca depune o cerere si apoi plateste o cotizatie. Nu este singurul cadru didactic de la UMF care detine relatii cu alte universitati din Europa. Prof. dr. Fatu se lauda ca are relatii foarte bune cu Universitatea Freiburg din Germania, dar aceasta institutie de invatamant este infratita cu UMF Iasi. "In perioada 15 martie - 30 martie 2007 am participat la Congresul Societatii Germane de Anatomie din Giessen al carui membru titular sunt, fara sa am activitate didactica in acea perioada", precizeaza prof. dr. Constantin Fatu in dreptul la replica. Congresul de la Giessen a avut loc in perioada 30 martie - 2 aprilie si nu in perioada 15- 30 martie, cum sustine medicul Fatu. Activitatea didactica nu inseamna numai predare in timpul anului, ci si activitate la catedra, de cercetare cu studentii. Congresul a durat doua zile si nu 15, asa cum a declarat prof. dr. Constantin Fatu. Vom reveni.In articolul mentionat era vorba de plecarea medicului Fatu in Germania, in concediu, impreuna cu conf. dr. Mihaela Puisoru, in perioada in care acesta avea programate examene cu studentii. Pentru colectivul de la UMF, relatia prof. dr. Constantin Fatu cu conf. dr. Mihaela Puisor nu mai este un secret. Prof. dr. Constantin Fatu a tinut sa precizeze in dreptul la replica si faptul ca nu va admite sa fie persecutat de aceeasi maniera ca intre anii 1955-1960, la comanda unor insi al caror trecut este similar cu al acelora care i-au adus prejudicii grave in anii de trista amintire.Textul materialului remis redactiei ZIUA de Iasi sub semnatura dr. Fatu

Stimate Domnule Presedinte,
Sunt Profesor universitar dr. dr. rerum hospitalis (distinctie internationala), Constantin Fatu, de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa", Facultatea de Medicina Dentara. Sunt medic primar obstetrica-ginecologie si licentiat in drept din anul 1980, cu media 10. Sunt membru in colegiul editorial al "Jurnalului Electronic de Patologie" al Societatii Internationale de Diagnostic Cantitativ Patologic. Sunt membru al Consiliului National al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, ca urmare a persecutiilor politice pe care le-am suferit in perioada 1955-1960.
In aceasta calitate, dar si in calitatea de cetatean al acestei tari, cu drepturi si obligatii, va informez ca am ramas neplacut surprins de articolul scris de colaboratoarea dumneavoastra si publicat sub titlul "In concediu cu amanta?" in data de 27.09.2007.
In spiritul adevarului si al deontologiei care trebuie sa caracterizeze oricare redactor al mass-mediei, va informez urmatoarele:
Am protocol de colaborare stiintifica cu Institutul de Anatomie din Freiburg (Germania), in probleme de interes national si mondial, printre care si cercetari de inalt nivel in domeniul cancerului mamar. Cercetarile noastre s-au materializat prin patru publicatii in ultimii 2 ani, in reviste internationale cotate ISI (din totalul de 6 publicatii ISI ale Facultatii de Medicina Dentara in aceasta perioada, 4 sunt ale colectivului pe care-l conduc).
In luna februarie nu am fost plecat din tara, ci doar in perioada 15.03-30.03.2007, cand am participat la Congresul Societatii Germane de Anatomie din Giessen, al carui membru titular sunt, fara sa am activitate didactica in aceasta perioada.
In luna septembrie am fost in Germania de unul singur, in perioada 15.09-29.09.2007, cand nu am avut nici o activitate didactica. Examenele cu studentii le-am planificat, impreuna cu seful lor de an, in perioada 3-14 septembrie 2007.
Conf. dr. M. Puisoru nu-mi este iubita si nici amanta, ci doar un colaborator serios care-si face datoria mai mult decat cei care au comandat acest articol.
Va rog, domnule Presedinte, sa dati curs acestui drept de replica si sa o atentionati pe colaboratoarea dumneavoastra sa scrie numai in spiritul adevarului.
Consider ca am fost defaimat si mi s-au adus serioase daune morale si de imagine. Sunt obligat sa ma adresez forurilor internationale competente, respectiv Comisiei Drepturilor Omului din Parlamentul European si Federatiei Internationale a Jurnalistilor, daca se vor continua atacurile la persoana mea. Nu voi admite niciodata sa fiu persecutat de aceeasi maniera ca intre anii 1955-1960, la comanda unor insi al caror trecut este similar cu al acelora care mi-au adus prejudicii grave in anii de trista amintire.
Cu respect,
Prof. Dr. dr. rer. hosp. Constantin Fatu


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

minciuni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (10)

Relaxare  | #20514
Ei si cum a fost in concediu cu Puisoru` dom prefesor hospitalis foetus?
Anonim.  | #20515
Nu criticati oamenii care cresc natalitatea. va dati seama ca daca toti barbatii ar urma exemplu de mai sus, tara nu ar mai avea probleme cu cresterea natalitatii?
Va recomand sa incurajati natalitatea si nu sa criticati oamenii care faptic contribuie la realizarea ei . Mijloacele nu conteaza. Sa salvam natalitatea. Traiasca Romania
thrthth  | #20516
dar de burlui de ce nu spuneti nimk?
thrthth  | #20517
am postat si dimineata un comentariu, dar probabil l-a citit burlui si l-ati sters
thrthth  | #20518
sunteti sclavii lui burlui.aveti si voi un pic de mandrie profesionala.
gigel  | #20519
ce e aia dr. rer. hosp. E un titlu de pe la noi? unde l-a obtinut?
gogu  | #20520
E normal ca la un congres pe teme mamare sa iei cu tine o femela
Fatu`  | #20521
N-ar fi probleme ca are amanta. Problema lui e ca e nitel agramat si ca nu poate tine un curs coerent. Fatu a invatat meserie ca un frizer, habar n-are ABC-ul stiintelor medicale. Nu e singurul in halul asta de slab pregatit si care mai e uns si profesor, atat la UMF cat si in alte centre. Mischie era abia varful ice-berg-ului, dar se pare ca el era mai curand regula decat exceptia. Mai grav e atunci cand astfel de specimene ajung sa poarte tot soiul de titluri pompoase, luate prin corespondenta, la schimb sau in urma platirii unei taxe simbolice, iar in nici un caz datorita unei presupuse valori. Asa ca, Nea Fatule, nu ne mai aburi cu "titlul" tau dat de curtoazie si complezenta!
.fifi  | #20522
rusinos dar haios crede ca poate sa f...tot ca la 20 de ani problema este mai sus la mansarda.
BUTNARIU  | #142273
invidiosilor bravo lor daca e asa ce va pasa voua de viata privata daca meseria si-o fac de nota 10?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013481 (s)