Medicamente

Un nou antibiotic a fost descoperit! Iata ce trateaza!

Publicat: 08 ian. 2015
7

Un nou antibiotic va intra curand pe piata, fiind vorba de primul descoperit dupa 30 de ani. Teixobactin, cum se numeste acesta, deschide calea unei noi generatii de antibiotice, utile in tratarea tuberculozei, dar si septicemiei, infromeaza ziare.com, care citeaza The Telegraph.

Infectiile in gat, mai frecvente la persoanele care iau antibiotice
Teixobactin, gasit in sol, trateaza multe infectii bacteriene comune, spun cercetatorii. Deja s-a reusit cresterea microbilor care il genereaza in sol, in conditii de laborator, si izolarea ulterioara a acestuia. Medicamentul, care va fi disponibil pe piata in circa cinci ani, este eficient si in cazul stafilococului auriu.

Primul antibiotic, penicilina, a fost descoperit in 1982. Mai bine de 100 de compusi au aparut de atunci, insa nicio noua clasa nu a mai fost gasita din 1987. De atunci, si bacteriile au devenit din ce in ce mai rezistente la tratamentele actuale.

Abuzul de antibiotice afecteaza grav organismul
In acest context, descoperirea e extrem de importanta. Se crede ca bacteriile nu vor deveni rezistente la Teixobactin in urmatorii 30 de ani. Testele pe soareci au aratat ca antibioticul nou are rezultate bune in cazul infectiilor, fara a avea efecte secundare. Urmeaza ca acesta sa fie testat si pe oameni. 

Adauga un comentariu