Eveniment-Social

Un nou calendar pentru proiectele dedicate Centenarului, in Iasi

Publicat: 15 feb. 2019

Compartimentul Centenar din cadrul Primariei municipiului Iasi va continua in acest an seria evenimentelor culturale dedicate evenimentelor din urma cu un secol.

Recent, a fost definitivat programul manifestarilor care vor avea loc în cursul anului 2019, evenimente care vor avea loc in municipiu. Aceste proiecte vin in continuarea celor derulate in anii anteriori de reprezentantii municipalitatii iesene.

Astfel, se va continua cu Traseul Memoriei (ianuarie-decembrie 2019), bugetul proiectului urmand a fi asigurat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Centenarul Aderarii Colonistilor Germani la Unirea Basarabiei cu România, ce va avea loc pe 7 martie 2019.

Va mai fi organizat si Centenarul Arhivei pentru Stiinta si Reforma Sociala (1 aprilie 2019), precum si Centenarul Simfoniei a III-a de George Enescu (25 mai 2019). In lista se mai afla si Centenarul Hotarârii Consiliului Suprem Aliat de Recunoastere a Unirii Transilvaniei, Crisanei, Maramuresului si Banatului cu România (11-13 iunie 2019), Centenarul Sfârsitului Razboiului de Întregire a Neamului (20 iulie, 4 august, 15 august 2019).

Citeste si: Noi proiecte in Programul Centenar, derulate la Iasi. Conferinta cu sute de persoane la finalul lunii

In lista se mai regaseste si un proiect dedicat generalului francez Henri Mathias Berthelot – doua patrii: tara mea, Franta, si apoi România, Centenarul Tratatului de Pace între Puterile Aliate si Austria, prin care e recunoscuta Unirea Bucovinei cu România (10 septembrie 2019), Centenarul Votului Universal Masculin si al Primului Parlament al României Mari (2-9 noiembrie 2019), precum si Aniversarea a 100+1 ani de la Marea Unire (1 Decembrie 2019).

In lista se mai regaseste si un document privind Centenarul Tratatului Minoritatilor (10 decembrie 2019), dar si Centenarul Legilor de Ratificare a Unirii Transilvaniei, Crisanei, Maramuresului, Bucovinei si Basarabiei cu România (29 decembrie 2019).loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit