Eveniment-Social

Un nou cartier rezidential in coasta Iasului – FOTO,VIDEO

Publicat: 08 sept. 2011

@ Primaria comunei Schitu Duca a inaugurat ieri un pod in satul Poieni @ El face legatura intre un nou cartier rezidential si restul comunei

Un nou cartier rezidential, intr-o zona mirifica, se va ridica in coasta Iasului, la marginea padurii Poieni. Primaria comunei Schitu Duca a inaugurat ieri podul care va lega noul cartier de restul comunei. Loturile de case, fiecare cu suprafete de aproximativ 1.000 de metri patrati, au fost vandute prin licitatie incepand cu anul trecut. Ieri, podul a fost sfintit de un sobor de patru preoti, iar primarul Mihai Mihalache a taiat panglica in semn ca a inaugurat noua investitie. Podul are o lungime de 20 metri, latimea de 6 metri, cu o banda speciala de protectie pentru traficul pietonal. „Ma bucur ca am reusit sa finalizam investitia anul acesta. Pentru ca am realizat lucrarile cu o firma care are ca angajati meseriasi din comuna, nu am cheltuit mai mult de 1 miliard de lei pentru realizarea acestei investitii. De acum, cei care au luat teren pentru casa se pot apuca de construit”, a declarat primarul Mihai Mihalache.

Investitia a fost inagurata intr-o zi speciala pentru locuitorii satului Poieni. Pentru ca a fost hramul Bisericii din Poieni, elevii scolilor din comuna au sustinut un spectacol de muzica si poezii. Cele mai apreciate au fost cantecele populare din folclorul local. Sute de locuitori au participat la evenimente. Sarbatorile au continuat cu o serbare campeneasca organizata de Primaria Schitu Duca. De asemenea, persoanele prezente s-au delectat cu un spectacol cu avioane usoare, care au zburat la mica inaltime, oferit de firme private de profil.

Anul acesta, in comuna Schitu Duca se vor finaliza lucrarile de asfaltare a drumului Poiana – Manastirea Adormirea Maicii Domnului. Pentru proiect, demarat anul trecut, Guvernul a alocat recent 6,5 miliarde de lei vechi, iar anul acesta comuna a primit inca 15 miliarde de lei pentru finalizarea investitiei

In perioada urmatoare vor incepe lucrarile de asfaltare in cadrul unui proiect aprobat prin Programul National de Dezvoltare Rurala-Masura 125. Pe o distanta de 8,2 kilometri vor fi asfaltate drumurile din satele Poiana, Dumitrestii Galatii, Pocreaca, Poiana, Schitu de Maici. De asemenea, cu bani de la Ministerul Dezvoltarii se va turna asfalt pe arterele ce fac legatura intre satele Poiana, Poieni, Dumitrestii Galatii, Satu Nou si Drumul National 24. Lungimea sectoarelor ce urmeaza sa fie asfaltate e de aproximativ 7,2 kilometri.

Comentarii
  • Daca te uitai mai bine vedeai cine este in spatele celor de la USL,un vajnic sustinator al tradatorilor Deputata care se schimba dupa cum bate vantul.Pana de curand nu se putea-au suferi acum stau bot in bot, rusine,dar cine se aseamana se aduna.

  • MIHALACHE si-a parasit colegii PSD-isti si haita de la schitu duca si a trecut la UNPR alaturi de tov. IORDACHE LUMINITA?el joaca la doua capete dar se vede ca se duce la vale de tot,unde-s ceilalti psd-isti l-au lasat singur?

Adauga un comentariu