Eveniment-Social

Un nou caz de COVID în şcolile din Iaşi! Nu a fost la Evaluarea Naţională

Publicat: 17 iun. 2020
Încă un nou caz de COVID în şcolile de Iaşi

Încă un nou caz de COVID în şcolile de Iaşi. Este vorba despre un copil din cadrul şcolii din localitatea Motca din judeţul Iaşi. Copilul nu a participat la Evaluarea Naţională şi nu au fost înregistrate contacte suplimentare

Un nou caz de COVID în şcolile din Iaşi

Un copil din şcoala din localitatea Moțca a fost depistat pozitiv la infectarea cu COVID-19. Vorbim despre un copil care nu a participat la Evaluarea Naţională 2020 şi nu au fost înregistrate alte contacte suplimentare. Momentan nu se cunosc circumstanţele în care copilul a contactat virusul din Wuhan.

Primul caz din România de elev depistat cu COVID-19 s-a înregistrat în Iaşi

Primul caz din România de elev depistat cu COVID-19 s-a înregistrat în Iaşi. În cadrul Liceului cu Program Sportiv din Iaşi a fost depistat un elev pozitiv cu COVID-19. Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactase virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv.

Liderul USLIP Iași, Laviniu Lăcustă, a oferit, la acea vreme, o declarație în ceea ce privește primul caz de coronavirus la Liceul cu Program Sportiv Iași.

Pe data de 6 iunie 2020 a fost confirmat cu noul coronavirus un elev de clasa a VIII-a de la un liceu din Municipiul Iaşi. Testarea a fost efectuată conform metodologiei, având în vedere că adolescentul a fost contact direct cu caz confirmat. Acesta a fost internat pe data de 7 iunie, este asimptomatic şi starea de sănătate este bună. Ancheta epidemiologică a stabilit până în momentul de faţă că elevul a fost prezent de două ori la sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naţională 2020 şi că au fost respectate toate măsurile de protecţie impuse pentru desfăşurarea acestor activităţi: distanţa dintre elevi, purtarea măştilor atât în timpul orelor cât şi în pauze, dezinfectarea mâinilor, aerisirea sălilor de curs în pauze şi dezinfecţia suprafeţelor cu substanţe biocide.” se arată în comunicatul trimis presei de autorităţile competente.

Procent de 100% prezenta la unităţile de învăţământ din mediul rural ieşean

Se pare că în mediul rural ieşean, Evaluarea Naţională s-a desfăşurat în condiţii normale şi cu o prezenta de 100% din numărul de elevi înscrişi. Pandemia de Coronavirus nu i-a oprit de elevii din localităţile rurale ieşene să susţină probele de Evaluare Naţională.

Pentru mediul rural, au fost unităţi de învăţământ cu procentaj de 100% prezenţă (Şcoala Gimnazială Bivolari, Şcoala Gimanzială Cozmeşti, Școala Gimnazială Cozmești, Școala Gimnazială „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dobrovăţ, Școala Gimnazială Gâşteşti, Școala Gimnazială Gorban, Școala Gimnazială Grajduri, Școala Gimnazială Grozeşti, Școala Gimnazială Hărmăneștii Vechi, Şcoala Gimnazială Lunca – Paşcani, Şcoala Gimnazială Oţeleni, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Ruginoasa, Şcoala Gimanzială „Veniamin Costachi” Sineşti, Şcoala Gimanzială Tansa, Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu” Tomeşti), dar şi unităţi de învăţământ cu prezenţă de 25% (Şcoala Profesională Dumeşti), de 33.33% (Şcoala Gimnazială Hadîmbu) şi de 40% (Şcoala Gimanzială „Petru Poni” Cucuteni, Şcoala Gimnazială Slobozia).
Adauga un comentariu