Economic Local

Un nou centru de dezvoltare IT

Publicat: 03 oct. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:86470;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Grupul Endava a deschis ieri un nou centru de dezvoltare in domeniul serviciilor IT la Iasi. Ieri, in jurul orei 20.00, grupul britanic Endava a deschis oficial al treilea centru de dezvoltare in Romania. La eveniment au participat John Cotterell – director executiv Endava, Marian Popa – director Endava in regiunea Europa de Est, Radu Grosu – director al filialei de la Cluj, si Dan Galea, manager Endava Iasi. Reprezentantii Endava au sustinut ca noua locatie a fost aleasa strategic, orasul Iasi fiind unul dintre cele mai importante centre IT din Romania.

„Avem mari asteptari de la noul centru din Iasi. Sper sa atragem o echipa puternica, care sa ne ajute sa livram produse excelente clientilor nostri”, a declarat John Cotterell. Grupul Endava este una dintre companiile europene de varf care ofera servicii IT profesionale, specializate in proiectarea, dezvoltarea, implementarea si operarea sistemelor critice de business cu volum mare de tranzactii si grad ridicat de securizare pentru unele dintre cele mai mari companii la nivel mondial, din domeniile servicii financiare, telecomunicatii si media. Grupul britanic de dezvoltare in domeniul IT are in prezent peste 400 de angajati si desfasoara operatiuni in Marea Britanie, in Romania, respectiv in Bucuresti, Cluj Napoca si Iasi, si in orasele Chisinau si Cahul din Republica Moldova. Obiectivul grupului Endava este sa devina unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din Europa, sprijinind in acelasi timp evolutia pozitiva a locatiilor unde desfasoara operatiuni. „Prin construirea filialei de la Iasi, vrem sa contribuim la dezvoltarea economica si sociala a zonei si, totodata, sa nu mai lasam tinerii talentati sa plece in Canada si Europa de Vest”, a declarat Dan Galea.

Comentarii
  • Cum poate acest domn Galea sa fie si director la acest centru privat si sa fie si director la institutul de informatica Iasi,care apartine de cademia Roamana,fiind un institu de stat.???Oare de ce nu se sesizeaza nimeni ca acest domn este intr-un grav conflict de interese ?nici macar comunitatea universitara?pai sa alega, ori la stat,ori la privat,dar ambele in acealsi timp este imosibil.Cred ca si DNA-ul ar putea sa se sesizeze,pentru ca programele care se fac la institut,pe bani publici, pot fi foarte bine subtilizate si aduse la acest centru ,iar banii luati de cine?de dl.Galea………Vi se pare corect?

Adauga un comentariu