Eveniment-Social

Un nou conflict de munca la „Iasitex”

Publicat: 07 iul. 1999

Un nou conflict de munca este pe cale sa inceapa la firma ieseana Iasitex SA. Nemultumiti de salarizare, angajatii firmei au solicitat Directiei Muncii si Protectiei Sociale o runda de negocieri intre patronat si sindicat, care sa fie mediata de catre directorul general al DMPS, Ionel Calapod.
Primele discutii vor avea loc pe 13 iulie, la care va participa si Ioan Pascal, din partea CNSL „Fratia”, la care sindicatul din „Iasitex” este afiliat.
„Exista doua posibilitati de rezolvare a acestui conflict de munca”, ne-a declarat Ionel Calapod. „Prima ar fi marirea salariilor din fondurile firmei, in cazul in care acestea exista. Daca aceste fonduri nu exista, va trebui luata in calcul varianta disponibilizarii de personal, cu plata salariilor compensatorii aferente, reducerea numarului de angajati permitind o crestere a nivelului de salarizare. Din ce am discutat pina in prezent, este foarte posibil sa se aplice cea de a doua varianta. Un lucru este cert: ne va astepta o vara extrem de fierbinte, atit la propriu, cit si la figurat”, a adaugat Calapod.
Mihai ANDREIloading...

Adauga un comentariu