Eveniment-Social

Un nou conflict pe tema laptelui si a cornului din scoli. Scandalul care lasa zeci de mii de elevi fara aceste produse

Publicat: 12 nov. 2018
1

@ O noua zi, acelasi scandal @ Disputa dintre politicienii Iasului pe tema laptelui si a cornului pentru elevi pare ca nu se mai termina, iar zilnic apar noi detalii despre procedura de care beneficiaza zeci de mii de copii din localitatile iesene

Disputa dintre sefii administratiei iesene pe tema licitatiei privind programul "Cornul si laptele" intra intr-o noua etapa. Cei de la Consiliul Judetean Iasi au decis sa iasa public pentru a explica din nou care este situatia.

"Conform stenogramei întocmite de Biroul Relatii Publice, Monitorul Oficial, Relatiile cu Consiliile Locale, Consilierii Judeteni si Presa si afisate pe site-ul C.J. Iasi, pentru sedinta ordinara din data de 19 septembrie 2018, Hotarârea nr. 329, care prevede ca Programul pentru scoli al Romaniei va fi aplicat în judetul Iasi, începând cu anul scolar 2018 – 2019 , de catre consiliile locale comunale, orasenesti si municipale, organizarea procedurilor de achizitie publica, desemnarea câstigatorilor, încheierea contractelor/acordurilor-cadru cu furnizorii, monitorizarea si controlul distributiei produselor si al desfasurarii masurilor educative, a fost adoptata cu unanimitate de voturi. Mai mult, si HCJ nr. 330, din aceeasi data, a fost votata de toti consilierii judeteni participanti la întrunire. Alesii judetului care s-au remarcat în ultimele zile în declaratii publice legate de acest subiect au fost prezenti la aceasta sedinta, dar niciunul dintre ei nu a avut vreo obiectie sau interventie în cadrul plenului C.J. cu privire la derularea proiectului de hotarâre privind programul pentru scoli al României", au spus cei de la CJ Iasi.

Citeste si: Cutremur in politica ieseana. Plangere penala pe numele sefului Consiliului Judetean Iasi. Replica lui Maricel Popa in acest razboi

Acestia au explicat si ce documente au stat la baza deciziei. "Revenim cu precizarea ca proiectul de hotarâre supus votului consilierilor judeteni a avut în vedere raportul de specialitate privind aplicarea programului pentru scoli al României în judetul Iasi începând cu anul scolar 2018-2019, elaborat de catre Directia Juridica, Legea nr. 55/2018 de aprobare a Ordonantei Guvernului nr.13, privind aprobarea participarii României la Programul pentru scoli al Uniunii Europene, H.G. nr.533/2018 privind stabilirea bugetului pentru implementarea programului pentru scoli al României în perioada 2017 – 2023, pentru anul scolar 2018 – 2019, precum si modificarea si completarea H.G. nr. 640/2017 pentru aprobarea programului pentru scoli al României în perioada 2017-2023 si pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul solar 2017-2018", au mai spus reprezentantii judetului Iasi.

Adauga un comentariu