Eveniment-Social

Un nou contract colectiv de munca pentru mii de angajati ai invatamantului iesean

Publicat: 02 nov. 2014

La finalul saptamanii trecute, atat Remus Pricopie, cat si Mihnea Costoiu (cei doi coordonatori ai Ministerului Educatiei Nationale) au semnat, alaturi de presedintii celor trei federatii sindicale reprezentative din învatamânt – Simion Hancescu – Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt, Marius Nistor – Federatia Sindicatelor din Educatie Spiru Haret si Anton Hadar – Federatia Nationala Sindicala Alma Mater au parafat noile contracte colective de munca pentru personalul din învatamântul preuniversitar si superior (inclusiv cercetare). De precizat ca cele aflate in vigoare la acest moment, au expirat deja pe 2 noiembrie 2014.

Citeste si: Laviniu Lacusta: „Toate Consiliile de Administratie din scoli si licee functioneaza ilegal” – VIDEO

„Este un lucru foarte bun ca s-a intamplat acest lucru. Contractele reglementeaza relatia dintre angajat si angajator. E un pas inainte si noi, la nivelul judetului Iasi, il vom adapta la specificul concret ce tine de angajatii ieseni din sistem. Acesta ne va ajuta foarte mult din perspectiva relatiilor cu Inspectoratul Teritorial de Munca «ITM», dar va conduce si la o elaborare a unei fise a postului pentru fiecare cadru didactic sau personal nedidactic si auxiliar. Aici se vor stipula foarte clar responsabilitatile fiecarei parti”, a declarat Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP). Pe de alta parte, legat de acest proces, oficialii din Educatie la nivel national au tinut sa arate ca vorbim de un moment important pentru personalul din sistemul de invatamant. „În fata deschiderii totale pe care o am în relatia cu sindicatele, reprezentantii cadrelor didactice au avut si au, la rândul lor, o abordare constructiva, contribuind la refacerea dialogului social. De aceea, în contextul în care am semnat noile contracte colective de munca pentru personalul din învatamântul preuniversitar este vital pentru Educatie”, a comunicat si Remus Pricopie, ministrul Educatiei.

Citeste si: Laviniu Lacusta: „Ne-am saturat de promisiunile guvernantilor si de salarizarea de mizerie a profesorilor”loading...

Adauga un comentariu