International

Un nou CUTREMUR IN ITALIA, urmat de replici

Publicat: 03 oct. 2012
1

Un nou seism a lovit regiunea italiana Emilia Romagna (nord), de data aceasta in provincia Piacenza, informeaza mass media din Italia. Cutremurul s-a produs la ora locala 16:41. Institutul national de geofizica si vulcanologie (Ingv) a comunicat ca magnitudinea a fost de 4,5 grade pe scara Richter.

Epicentrul a fost localizat in Valea Trebbia, intre localitatile Bettola, Morfasso si Ponte dell’Olio, la o adancime de 32 de kilometri, informeaza Ingv.

Un al doilea seism, o replica, cu magnitudinea de 2,3 grade pe scara Richter, a fost inregistrat cu cateva minute mai tarziu, la ora locala 16:57, cu epicentrul in Valea del Taro, langa Parma.

Cutremurul a fost simtit si la Roma, Bologna, Genova si Milano. Pana la ora actuala nu au fost comunicate pagubele materiale.  Regiunea Emilia Romagna fusese lovita, pe 20 mai 2012, de un cutremur de 5,9 grade pe scara Richter, care a provocat pagube materiale in valoare de milioane de euro, zeci de victime si in urma caruia peste 15.000 de persoane si-au pierdut locuintele.

Sursa: realitatea.net

Adauga un comentariu