Eveniment-Social

Un nou director, într-o instituție-cheie pentru mii de profesori din Iași, numit de Ministerul Educației – EXCLUSIV

Publicat: 14 sept. 2021
Prof. metodist Constantin Hriscu, noul director al Casei Corpului Didactic
Un nou director, numit prin Ordinul Ministerului Educației, la Casa Corpului Didactic "Spiru Haret" din Iași. Este vorba de Constantin Hriscu, profesor metodist în cadrul acestei instituții. El îl succede pe prof. Silviu Iordache, numit președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar

La finalul săptămânii trecute, un nou director, într-o instituție-cheie pentru mii de profesori din Iași, a fost numit de Ministerul Educației. Prof. metodist Constantin Hriscu a devenit coordonator al Casei Corpului Didactic „Spiru Haret”. El îl succede pe prof. Silviu Iordache, care a devenit președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar

Un nou director, într-o instituție-cheie pentru mii de profesori din Iași a fost numit de Ministerul Educației Naționale (MEN). Prof. metodist Constantin Hriscu a devenit coordonator al Casei Corpului Didactic (CCD) „Spiru Haret”. El îl succede pe prof. Silviu Iordache, care a devenit președintele Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP). De reliefat că prof. Constantin Hriscu are o lungă experiență atât la cadredră, cât și în CCD. Pe de altă parte, anul trecut, a coordonat o amplă activitate ce a vizat pregătirea și perfecționarea cadrelor didiactice din județul Iași pe segmenul învățământului on-line.

Care sunt obiectivele noului director al CCD Iași, prof. Constantin Hriscu

În acest context, prof. Constantin Hriscu a oferit detalii în exclusivitate pentru reporterii Cotidianului „BUNA ZIUA IAȘI” („BZI”) în legătură cu obiectivele pe care le are ca director al Casei Corpului Didactic „Spiru Haret”.

„Principalele obiective și priorități, din noua postură, sunt acelea de a continua cu succes cele 5 proiecte, derulate atât prin Programul Operațional Capital Uman «POCU», respectiv în Spațiul Economic European. Unul face referință la mentoratul didactic și este vorba de o mare provocare având în vedere că este vorba de o implicarea a 30.000 de profesori, pe plan național. De asemenea, trebuie continuat proiectul CRED – «Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți», unde sunt implicați 55.000 de cadre didactice din toată țara.

Apoi, având în vedere că vara aceasta s-au derulat mobilități de formare a unor experți educaționali, atât la nivel de CCD, dar și de Inspectorat Școlar Județean, și aici trebuie încheiate activitățile cu succes. Nu în ultimul rând, urmărim și țintele Ministerului Educației pentru a dezvolta competențele colegilor – profesori pe zona on-line. Pe de altă parte, în funcție de feed-back-ul la cursurile de formare, trebuie să venim în întâmpinarea colegilor noștri pentru a vedea ce zone pot fi dezvoltate și perfecționate”, a punctat Constantin Hriscu, director CCD Iași.

Profesorul Silviu Iordache – Colegiul Național „Emil Racoviță”, noul președinte al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar

În acest context, profesorul Silviu Iordache – Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași, noul președinte al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a precizat că noua sa funcție este o mare provocare.

„Am preluat această funcție și sunt onorat pentru că mi s-a oferit oportunitatea într-o perioadă în care lucrurile nu stau foarte bine la ARACIP. Aici au fost câteva probleme de management constatate chiar de Corpul de Control al Ministerului Educației, în această vară. Îmi voi da tot interesul în a corecta aceste deficiențe. Este nevoie urgentă de o reformare drastică a tuturor instituțiilor neperformante, precum și de o schimbare de paradigmă în întreg sistemul de învățământ românesc.

Un rol deosebit îl ocupă calitatea sistemului de învățământ și, în perioada dificilă prin care trecem, se observă nevoia acută și urgentă de noi standarde de performanță pentru profesori, elevi și autorități locale. E foarte important ca aceste standarde să fie ridicate, dar și în concordanță cu realitatea actuală din societatea noastră”, a declarat prof. Silviu Iordache, președinte ARACIP.

Adauga un comentariu