Local

Un nou drum va apărea în municipiul Iași! Șoseaua va prelua tot traficul dinspre Drumul Hoților spre arterele care duc spre marginea orașului – FOTO

Publicat: 08 apr. 2021
Strada Trei Fântâni din municipiul Iași, drum care face legătura între Șoseaua Bucium și DN 24
Un nou drum ar urma să apară în municipiul Iași, șoseaua urmând a face legătura între Drumul Hoților și o altă arteră care ocolește orașul

O nouă arteră ar urma să apară într-o zonă aflată la ieșirea din municipiul Iași. Autoritatea locală a luat în calcul apariția unei bretele de legătură între strada Trei Fântâni (Drumul Hoților) și strada Sfântul Ioan, drum care duce spre șoseaua Aurel Vlaicu și Bulevardul Chimiei dinspre DN 24. Proiectul urmează să fie analizat de către Executivul Primăriei Iași pentru a fi pus în practică

Municipalitatea ieșeană a schițat un nou proiect legat de degrevarea traficului rutier de la marginea orașului. Primăria vrea să facă o nouă stradă pe o distanță de câteva sute de metri care va prelua traficul din strada Trei Fântâni spre zonele de la ieșirea din oraș. În prezent, strada Trei Fântâni din Iași preia traficul dintre Bucium spre Drumul Național DN 24 spre Tomești, șoseaua fiind într-o stare deplorabilă. Cu toate acestea, strada cunoscută drept Drumul Hoților este în continuare tranzitată de mașinile de mare tonaj. Pentru a mai scoate traficul din zonă, s-a decis și înființarea acestei artere spre strada Sfântul Ioan.

Un nou drum în municipiul Iași, la marginea orașului

Șoseaua care pleacă din Drumul Hoților va tăia o porțiune din calea ferată dezafectată și va trece pe lângă vulcanizarea aflată pe DN 24 la capătul rondului Țuțora. Drumul se va lega cu strada Sfântul Ioan, arteră cunoscută și ca DJ 249 A. Obiectivul se află abia la stadiul de proiect, municipalitatea dorind să scoată traficul de pe șoseaua care și așa a devenit extrem de afectată. Inițial, strada Trei Fântâni era inclusă în varianta de trafic greu al șoselei de centură, însă proiectul a fost abandonat. În calcul a fost luată o altă variantă pentru șoseaua de centură a municipiului Iași, proiect care a fost deja înaintat către Ministerul Transporturilor.

Drumul Hoților va fi reabilitat de Primărie

În plus, Primăria va trece la reabilitarea Drumului Hoților. Autoritatea locală a discutat deja cu reprezentanții Ministerului Transporturilor pentru preluarea șoselelor naționale care tranzitează orașul. În calcul au intrat DN 24 și DN 28, precum și Drumul Hoților. Strada Trei Fântâni a mai fost cârpită în urmă cu mai mulți ani, însă șoseaua s-a degradat din nou. Drumul duce spre Mănăstirea Vlădiceni și a devenit o arteră extrem de circulată. Acest lucru i-a făcut și pe reprezentanții autorității locale să caute varianta unei noi străzi care să scoată traficul direct la intersecția străzii Sf. Ioan, cu DN 24.

Un nou drum prin zona Bucium spre Drumul Hoților

Primăria a mai luat în calcul și alte artere pentru degrevarea traficului rutier din municipiul Iași. Un astfel de exemplu este cel din zona Bucium, unde ar urma să apară o stradă care va tăia cartierul direct spre strada Trei Fântâni. Cu toate acestea, traficul din Bucium poate fi preluat și de pe alte artere. Un exemplu este și strada Dealul Bucium, șosea care urcă din Plopii fără soț și care poate ajunge la intersecția cu strada Grigore T. Popa și mai departe spre Drumul Hoților. Din păcate, drumul este însă plin de gunoaie. Garda de Mediu Iași a trecut la verificarea zonei și găsirea celor care au aruncat deșeurile în zona respectivă.

Comentarii
  • Probabil pe drumul respectiv vor circula numai cei cu buletin de Barnova. Mai nou toate strazile din Iasi acorda prioritate celor din Barnova. Iar a primit primarul ordin !!! Dar ceva asfalt pe strazile astea din Iasi de acorda prioritate la sate, pe cand domnule Chirica ??? Sau ordinul il primiti tot de la primarul de comuna ???

  • Până nu va dispărea Chirica din peisaj vom avea cel mai încâlcit oraș din țară exact cum este capul lui. Omul nu pricepe ca e obosit și pe orice pune mâna face bulibășeală. Luați-i rapid hățurile din mână ca efectiv ne distruge! Poluare maximă,trafic sugrumat și blocat,Constructii hidoase pescarii verzi și între blocuri fără a respecta regimul de înălțime,umbrire,volumetria ,POT, CUT etc ! OPRIȚI-L CA E IN SEVRAJ !

  • Calea Chișinăului, trei fântâni, sf. Ion etc sunt pline de cratere, la orele de vârf se merge bara la bara, niciodată nu a fost asa ca anul asta, e un coșmar sa faci 40 de minute de pe splai bahlui din metalurgie pana la coca cola pe str. Sf Ioan, iar când ajungi în intersecția cu calea ferata dezafectata e crunt ca tre sa te lase unul din sutele de șoferi care vin din calea Chișinăului spre tomesti. Primarul e bolnav mintal, habar nu are cum e acolo și cum nu se circula…

Adauga un comentariu