International

Un nou esec pentru Coreea de Nord! O racheta a explodat la scurt timp dupa lansare

Publicat: 17 oct. 2016
Esecul tirului efectuat de catre Coreea de Nord cu o puternica racheta cu raza medie de actiune a fost provocat de o explozie survenita la putin timp dupa lansare, a comunicat astazi armata sudcoreeana, potrivit AFP.
Phenianul a testat sambata o racheta Musudan, susceptibila teoretic sa loveasca baze militare americane pana in insula Guam, situata nordul Pacificului.
„Tirul nord-coreean s-a intrerupt la putin timp dupa lansare si atunci a fost necesara o perioada considerabila pentru a-l analiza”, a declarat un responsabil al Statului Major Interarme din Coreea de Sud presei.
Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a confirmat ca racheta explodase la putin timp dupa lansare, intr-o prima etapa a operatiunii.
Musudan, racheta de fabricatie nord-coreeana, a fost expusa pentru prima oara in public in octombrie 2010 in timpul unei parade militare. Ea are o raza de actiune cuprinsa teoretic intre 2.500 si 4.000 km, putand sa atinga Coreea de Sud sau Japonia, dar si insula Guam. Dupa cinci teste ratate, Coreea de Nord a lansat in iunie o racheta Musudan care a parcurs 400 de km inainte de a se prabusi in Marea Japoniei.


loading...

Adauga un comentariu