Eveniment-Social

Un nou eveniment cultural la Muzeul Municipal Iasi

Publicat: 22 nov. 2018
1

In cursul zilei de astazi, la Muzeul Municipal Iasi, va avea loc o expozitie de grafica a lui Eugen Dragutescu. Este vorba de "Simpozionul Eugen Dragutescu. Omul si artistul în grafica si în scrisori".

Primaria municipiului Iasi prin Muzeul Municipal Iasi, în parteneriat cu Societatea pentru Cultura si Literatura Româna în Bucovina, Filiala Iasi si Uniunea artistilor Plastici, filiala Iasi au demarat un dublu eveniment cultural: deschiderea expozitiei de grafica "Eugen Dragutescu. Accente grafice umaniste" si "Simpozionul Eugen Dragutescu. Omul si artistul în grafica si scrisori".

Vernisajul expozitiei va avea loc astazi, 23 noiembrie, ora17:00, la Galeriile de Arta ale municipiului Iasi din Pasajul Hala Centrala. La deschiderea evenimentului vor lua cuvântul criticii Maria Bilasevschi si Felicia Acsinte. Expozitia va fi deschisa la galeriile de arta ale municipiului Iasi, în perioada 23 noiembrie – 7 decembrie 2018 si poate fi vizitata în regim gratuit, de luni pâna vineri, între orele 10:00- 17:00.

Citeste si: Veste soc in mediul cultural iesean. Se inchid doua muzee de prestigiu din municipiu

"Simpozionul se va desfasura sâmbata, 24 noiembrie 2018, ora 11:00 la Muzeul Municipal Iasi, in Sala «Gh. Ghibanescu». La eveniment, va vorbi în deschidere Maria Bilasevschi (critic de arta) si vor evoca personalitatea artistului: Gaetano Mongelli (Universitatea din Bari), Tudor Dragutescu (fiul artistului), Victor Iosif, Vasile Diacon (Societatea pentru Cultura si Literatura Româna în Bucovina), Constantin Manuta (poet) si Nicolae Busuioc (scriitor)", au aratat organizatorii evenimentului.

Adauga un comentariu