Gadgeturi

Un nou gadget pentru gospodine: oala cu incarcator USB

Publicat: 10 apr. 2012

PowerPot este o oala pentru gatit cu ceva extra, deosebit de util amatorilor de gadgeturi in vacantele petrecute in camping, departe de civilizatie si priza AC de la hotel.

Un nou gadget pentru gospodine: oala cu incarcator USB

Fara a imbunatatii abilitatile de bucatar a celui care o foloseste pentru gatit, PowerPot poate da un suflu de energie telefonului mobil sau alte gadgeturi prevazute cu acumulator propriu, servind drept incarcator secundar.

Pentru a functiona, inventia are nevoie de o sursa de caldura cum ar fi un arzator de voiaj sau foc cu lemne, respectiv un lichid caruia sa-i transfere caldura primita. Energia electrica este produsa cu ajutorul unui generator termoelectric cu module Seebeck – Peltier, lipit de partea inferioara a oalei si protejat de un scut termic confectionat din aluminiu.

Adaptorul de alimentare

Randamentul optim este obtinut atunci cand diferenta de temperaturia intre lichidul din oala si scutul din aluminiu incalzit de sursa de caldura sunt maximizate, de exemplu prin folosirea unui lichid foarte rece sau chiar zapada.

In functie de bugetul alocat, putem alege intre PowerPot V cu generator de 5W, PowerPot X cu generator de 10 W si versiunea supra-alimentata PowerPot XV, echipata cu un generator Peltier de 15W.

PowerPot V si PowerPot XV

Pachetul include si un stabilizator de tensiune menit sa limiteze curentul furnizat la valori sigure pentru echipamentele electronice alimentate. Adaptorul inclus poate oferi intre 1 si 3 conectori USB, ce pot fi folositi pentru alimentarea mai multor gadgeturi simultan.

In functie de versiunea aleasa, oala PowerPot poate fi achizitionata pentru o suma cuprinsa intre 125 si 500 dolari.loading...

Adauga un comentariu