Terapii alternative

Un nou leac pentru durerea de spate: hipnoza

Publicat: 20 feb. 2017

Nu exista om în ziua de azi care sa nu sufere de ceva, pe care sa nu îl doara ceva. Fie ca vorbim de dureri de picioare, de articulatii sau de spate, acestea sunt prezente în viata noastra de zi cu zi si de cele mai multe ori, sunt chiar exacerbate de stresul zilnic cu care ne confruntam.

Pe langa masaje sau medicamente de subminare a durerii, specialistii mai recomanda o metoda inedita si mult mai eficienta: hipnoza.
În opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza, durerea în sine este un element esential în supravietuirea umana si mai ales în cazul durerilor cronice, acestea necesita o rezolvare mult mai profunda si nu doar una superficiala, prin medicamente.

„Durerea este esentiala pentru existenta omului. Fara ea, viata noastra ar fi amenintata pentru ca, mai presus de toate, durerea este un semnal de alarma.Din pacate, acest semnal este de cele mai multe ori prost înteles de noi. Atunci cand durerea nu mai este acuta ci devine una cronica, putem spune ca a trecut de la un nivel fizic, de la o cauza fizica, la una emotionala.Hipnoza este, fara doar si poate, o metoda inedita, eficienta si chiar uimitoare de control si eliminare a durerii, si este folosita de sute de ani de marii hipnoterapeuti ai lumii. Hipnoza este folosita pe post de analgezic, stare medicala caracterizata prin scaderea marcanta sau disparitia sensibilitatii la durere, spontana sau terapeutica. Multi specialisti, printre care îl putem aminti pe Dr. James Esdaile, au realizat sute de interventii chirurgicale fara anestezie, de la extractii dentare pana la amputari de membre sau extractie de tumori, folosindu-se doar de hipnoza”, declara Eugen Popa.

Cum sa scapi de durerea de spate in doar trei ore

În cazul durerii de spate, care este una dintre cele mai frecvente dureri de care se plang oamenii, specialistul afirma ca hipnoterapia are capacitatea nu doar de a o ameliora, ci chiar de a o elimina în totalitate. „Hipnoza creeaza o stare mentala în care mintea subconstienta, motorul emotiilor si senzatiilor, poate primi mai usor sugestii pozitive pentru interpretarea si depasirea durerii. Persoana aflata în suferinta este adusa într-o stare de relaxare profunda în care schimba raspunsurile pe care subconstientul le transmite la mesajele de durere. De exemplu, prin hipnoza îti poti programa subconstientul sa elibereze endorfine atunci cand este necesar pentru a atenua durerea de spate. Endorfinele sunt analgezice produse în mod natural de creier. Atletii, de exemplu, se eliminaîn organism o cantitate semnificativa de endorfine în timpul antrenamentelor intense. Endorfinele au capacitate de a produce o anestezie usoara sau o anestezie completa a durerii”, afirma presedintele Asociatiei Romane de Hipnoza.

În practica, exista trei modalitati de baza prin care hipnoza poate trata durerile de spate:
1. Se pot da sugestii directe la nivel de subconstient pentru a influenta perceptia durerii. Acest lucru înseamna ca, desi cauza este înca acolo, senzatia nu va mai fi perceputa.
2. Ne putem învata subconstientul sa produca endorfine care vor fi folosite ca analgezice pentru durerea de spate, astfel încat durerea sa nu mai fie simtita.
3. Folosind hipnoza, pot fi descoperite cauzele emotionale ale durerii, si prin rescrierea experientei traumatice, durerea poate fi vindecata definitiv.
Asociatia Romana de Hipnoza organizeaza, în perioada 13-18 martie 2017, la Hotel Siqua din Bucuresti, singurul curs care abordeaza tehnicile de control al durerii prin hipnoza.

sursa:svnews.ro
Adauga un comentariu