Eveniment-Social

Un nou pas pentru constructiile ANL din Iasi

Publicat: 24 iul. 2018
1

Municipalitatea ieseana a eliberat recent autorizatiile de construire pentru primele blocuri de tip ANL, din zona Gradinari. Aceste blocuri vor fi destinate specialistilor din domeniul medical, urmand ca cele sociale sa fie ridicate ceva mai tarziu. Blocurile sociale vor fi ridicate in aceeasi zona, tot in baza lucrarilor derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte.

"Primaria municipiului Iasi a mai facut un pas în cadrul proiectului general de ridicare a locuintelor sociale si pentru tineri în zona Gradinari, unde îsi vor face loc 16 tronsoane de bloc, cu un numar total de 288 de apartamente. Potrivit documentatiei tehnice, valoarea totala a investitiei se ridica la peste 66 milioane lei, abordarea fiind etapizata si cu fonduri de la bugetele centrale si locale. Municipalitatea a eliberat autorizatia de construire pentru blocurile pentru tinerii specialisti din sanatate, destinate închirierii, care vor fi construite în zona Gradinari A, din bulevardul Chimiei, nr.75-77-79-81, unde vor fi 32 de apartamente. Este vorba de doua tronsoane care vor avea doua apartamente cu o camera, 22 de apartamente cu doua camere si opt apartamente cu trei camere. Totalul suprafetei desfasurate va fi de aproape 3.000 metri patrati. Imobilele vor fi racordate la retelele tehnico-edilitare existente în imediata vecinatate a amplasamentului, respectiv la apa, canal, gaze naturale, energie electrica si energie termica", au aratat reprezentantii municipalitatii iesene. Finantarea lucrarilor la cele doua tronsoane este asigurata de Agentia Nationala a Locuintei.

 

Comentarii
  • Numai pentru SPECIALIȘTI MEDICALI. Atât. În România, de doi ani, numai ăștia și IT-iștii sunt pe piața muncii. În rest ceilalți… la cort pe malul Bahluiului. De unde oare vă mai vin modurile astea de gândire mă ? dar ceilalți specialiști din celelalte domenii care susțin bugetul și contribuie la buget, ce faceți cu ei ??? chiar vă bateți joc de oameni în continuare în halul ăsta ??? chiar administrațiile locale și ,,inteligenții” ăia din București au înnebunit de tot ??? voi vreți ca să îi alungați din țară pe toți ceilalți specialiști și să rămâneți doar cu bugetarii ??? aveți un mod de gândire ceva de nedescris. E ceață totală în capul vostru, al aleșilor locali și al celor din ,,cuibul de cuci” de la București. Se vede clar că faceți diferențe între oameni, între diferitele categorii de salariați. Ceilalți specialiști nu sunt tot români ??? nu uitați că vor veni alegerile din nou. O să vă voteze doar bugetarii.

  • La fiecare apartament construit, smecherul imobiliar (el isi spune dezvoltator) castiga 10000 de Euro, iar banca castiga 20000 de Euro. Asta e jaf.
    Solutia este ca statul sa construiasca (multe) locuinte in regim reglementat, atat tehnic, cat si financiar. De constructie sa se ocupe o firma de stat pentru a tine sub control calitatea si preturile. Iar cumparatorul sa se imprumute direct la stat, cu o dobanda egala cu faciilitatea de creditare a BNR (3,5% acum).

Adauga un comentariu