Eveniment-Social

Un nou plan al primariei. Apar noi spatii verzi in municipiul Iasi. Zeci de mii de metri patrati in cartiere

Publicat: 27 nov. 2018
1

@ Alesii locali vor analiza o serie de proiecte de hotarare ce tin de aparitia unor noi spatii verzi in municipiul Iasi @ Proiectele de hotarare vor fi discutate in cursul acestei saptamani in cadrul unei sedinte ordinare a Consiliului Local

Municipalitatea ieseana va implementa un proiect ce tine de apartia a peste 30.000 de metri patrati de noi spatii verzi. Consilierii locali vor decide joi, 29 noiembrie, in plenul Consiliului Local, cu privire la aprobarea studiilor de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici si a devizelor generale pentru doua proiecte de reabilitare si modernizare a mai multor terenuri din municipiul Iasi.

Prin primul proiect, privind reabilitarea si modernizarea zonei de agrement C. A. Rosetti, se doreste înfrumusetarea zonei de agrement respective si include reconversia si refunctionalizarea a 17.912 metri patrati de teren neutilizat.

Conform devizului general, valoarea totala a investitiei este de 14 milioane lei, cu TVA. Durata de realizare a proiectului este estimata la 36 de luni.

Al doilea proiect intitulat "Oaza de verdeata din cartierul nostru – program comunitar de revitalizare a spatiilor publice abandonate/degradate de mici dimensiuni", vizeaza reconversia si refunctionalizarea a 12.741 metri patrati de teren neutilizat.

Terenurile care urmeaza a fi înfrumusetate sunt situate pe aleea Prof. I. Simionescu (2.664 metri patrati), strada Bradului, nr. 17 A (4.250 metri patrati), strada Egalitatii, nr. 27 A (2.519 metri patrati), strada Butnari, nr. 13 A (1.673 metri patrati) si strada Romana (1.635 metri patrati). Valoarea totala a investitiei este estimata la 8 milioane lei, cu TVA, iar durata de realizare a proiectului la 28 de luni.

Citeste si: Lucrari de intretinere a spatiilor verzi in cartierele din Iasi

"Dupa aprobarea Consiliului Local al municipiului Iasi, ambele documentatii vor fi depuse în vederea accesarii unei finantari nerambursabile prin Programul Operational Regional – Axa Prioritara 4 – Prioritatea de investitii 4.2, «Realizarea de actiuni destinate îmbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului», se arata in proiectul de hotarare. Proiectele includ demolarea cladirilor aflate într-o stare avansata de degradare, care nu apartin patrimoniului national cultural, realizarea de alei pietonale, amenajarea de spatii verzi, crearea de facilitati pentru recreere pe terenurile amenajate, achizitionarea si montarea elementelor constructive de tipul alei, foisoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, vestiare si scene, instalarea de Wi-Fi în spatiile publice, instalarea de sisteme de supraveghere video a spatiilor, dotarea cu mobilier urban, modernizarea strazilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus interventiei, înlocuirea si/sau racordarea la utilitati publice a terenului obiect al investitiei, precum si realizarea sistemului de irigatii si a sistemului de iluminat pentru spatiile care urmeaza a fi amenajate.

Comentarii
  • Chirica,hotuleeeee, da la CUG ce spații verzi faci ******* și unde???? Ai distrus acest cartier,l-ai umplut de betoane animalule! A mai rămas Rondul vechi unde se spune ca deja l-ai amanetat ! Te sfătuim sa nu mai pui piciorul in CUG ca nu te vedem bine cretinule !

Adauga un comentariu