Local

Un nou proiect de ecologizare urbana, demarat la Iasi

Publicat: 30 sept. 2016
1

In perioada 3- 7 octombrie, la Iasi se desfasoara proiectul pilot „Invatam sa reciclam”, aflat la prima editie. Proiectul este derulat de Salubris SA, împreuna cu Primaria Municipiului Iasi, Asociatia Ecotic si Agentia pentru Protectia Mediului Iasi. Principalul scop al proiectului este îmbunatatirea nivelului de instruire, constientizare si implicare a comunitatii locale (în special a copiilor) în domeniul colectarii selective a deseurilor reciclabile.

„Locul de desfasurare a Proiectului va fi la Centrul Municipal de Colectare Iasi si va include mai multe activitati specifice: prezentari de materiale informative menite sa atraga atentia participantilor asupra rolului esential pe care generatia tânara îl are în domeniul protectiei mediului si furnizarea suportului logistic adecvat, colectarea de deseuri reciclabile de catre elevii implicati precum si concursuri cu premii”, au precizat reprezentantii Salubris Iasi.

Actiunile de instruire, constientizare si implicare a comunitatii locale în colectarea selectiva a deseurilor reciclabile reprezinta o activitate din ce in ce mai intensa in societatea ieseana, iar autoritatile au demarat mai multe proiecte, oferind populatiei  suportului logistic si informational privind modalitatile de colectare selectiva si impactul deosebit al acestei activitati asupra mediului înconjurator.

Circa 2.909 de tone de deseuri provenite de la locuitori, agenti economici si institutii din municipiul Iasi au fost colectate si transportate la depozitul ecologic din Tutora, pe parcursul a sapte zile. Colectarea s-a efectuat inclusiv în orasele Pascani si Podu Iloaiei, plus alte 14 comune din judeul Iasi. De asemenea, în cadrul Centrului Municipal de Colectare Iasi, din strada Gradinari nr. 26, a fost adusa voluntar de catre cetateni o cantitate de 344 kg de deseuri reciclabile de tip PET, plastic, hârtie/carton, lemn, DEEE.

Adauga un comentariu