Eveniment-Social

Un nou proiect inaugurat la Cristesti: gradinita la standarde europene pentru prichindei – FOTO

Publicat: 11 sept. 2015

Eveniment important pentru satenii din comuna Cristesti. Din acest an, circa 150 de copii isi vor incepe activitatile scolare intr-o cladire moderna, la standarde europene. In cursul zilei de vineri, 11 septembrie, a avut loc la inaugurarea gradinitei si o slujba de sfintire. La eveniment au participat cinci preoti impreuna cu primarul Constantin Bolohan, cel care s-a implicat in modernizarea ei, viceprimarul comunei, alesi locali, cadre didactice si oameni de afaceri.

„Participam la un moment deosebit si inaltator pentru comuna Cristesti. Inauguram o institutie care ii initiaza pe copii in viata. Ma bucur ca domnul primar Constantin Bolohan acorda o importanta deosebita copiilor din comuna. Ce s-a construit aici este un edificiu. Il felicit pe dumnealui ca, dupa o perioada lunga de cand a inceput acest proiect, a reusit sa-l finalizeze, aducand aceasta gradinita la standarde europene. Sincer sa fiu nu stiu daca exista la Pascani, care este municipiu, o gradinita ca aceasta”, a precizat un preot participant la slujba ca reprezentant al Protoieriei Pascani.

Gradinita are 5 sali de clasa, dotate cu mobilier nou, doua grupuri sanitare pentru micuti dotate si cu dusuri, un cabinet medical si unul psihologic, iar la subsol este amenajat un club al elevilor. „Este o zi importanta pentru comuna noastra. Am inaugurat o gradinita cu 5 sali de clasa, cu o capacitate de aproximativ 150 de copii. A fost un proiect greu, deoarece l-am inceput in anul 2007 si s-a finalizat abia acum. In toti acesti ani s-a perindat de la un Guvern la altul. A fost necesar sa o modernizam deoarece inainte, in acest loc, era o darapanatura. Nu puteam sa tinem niste copii intr-o asemenea cladire. S-au investit pe parcurs circa 1500.000 lei si ma bucura ca firma care s-a ocupat de acest proiect, San Invest din judetul Neamt, ne-a inteles si a facut o lucrare de calitate. Am vrut sa alocam bani de la bugetul local, sa o finalizam mai repede, insa nu am reusit deoarece am avut un buget redus. Este al patrulea proiect pe care il inauguram in acest an si mai urmeaza reteaua de apa si de canalizare din localitate”, a declarat primarul comunei Cristesti, Constantin Bolohan. Acesta a „amenintat” ca nu se va opri aici.

„Mai avem scoala din comuna, care necesita a fi reabilitata si modernizata. Avem documentatia pregatita si speram ca la anul sa reusim sa incepem lucrarile. Tot la anul am in vedere sa modernizez cu fonduri extrabugetare si sala de sport. Ne miscam poate mai greu, dar cand facem ceva este de calitate”, a conchis edilul sef al comunei Cristesti, Constantin Bolohan. Conducerea gradinitei s-a aratat a fi incantata de acest proiect si le-a multumit primarului cat si celorlalti implicati.

„Multumesc domnului primar si echipei dumnealui pentru sprijinul pe care ni-l ofera de fiecare data cand avem cate o problema. S-a realizat aici o gradinita frumoasa, occidentala, exact ceea ce le trebuia copiilor pentru a invata si pentru a-i forma la inceput de drum”, a spus directoarea gradinitei. De mentionat faptul ca, comuna Cristesti se afla pe primele locuri in topul celor mai dezvoltate comune din tara.

Comentarii
  • La ce pana mea trebuie sfintita 🙂
    Popor de cretini. E o gradinita facuta din banii statului adica ai nostril si popii cu tot cu Preafericitul lor nu au nici o contributie .. Uit scuze au venit 4 ca sa ia banii de la fraierul de primar. Unde scrie in biblie ca daca faci un rahat trebuie sa il sfintesti ? Indobitocire in masa….asta vrea biserica si de asta suntem coada Europei. Poti sa spui Doamen Ajuta 3 ani la rand in fiecare zi ca daca nu muncesti nu ai ce pune pe masa

Adauga un comentariu