Actualitate

Un nou protest spontan la Posta Romana Iasi: Angajatii sunt revoltati ca nu s-au marit salariile – FOTO

Publicat: 28 oct. 2016
@ Angajatii Postei Romane au refuzat sa mearga la munca, acestia starnind un protest spontan in cursul diminetii de ieri, dupa ce negocierile purtate cu conducerea companiei, pentru majorarea salariilor, nu au dus la niciun consens. 
 
Zeci de angajati ai Companiei Nationale Posta Romana din Iasi au protestat ieri impotriva conducerii, fiind nemultumiti fata de negocierile derulate pe parcursul saptamanii trecute, prin care s-au solicitat majorarea salariilor si imbunatatirea conditiilor de lucru. Postasii din Iasi s-au solidarizat cu colegii lor din celelalte orase ale tarii care se afla in aceeasi situatie si au iesit, de asemenea, in strada, nemultumiti ca nu mai sunt bagati in seama de conducerea centrala. Acestia au cerut majorarea cu 200 lei a salariilor, imbunatatirea conditiilor de munca, obligarea conducerii Companiei de catre actionarul majoritar, Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, de a creste veniturile companiei. 
 
Acestia au semnalat si alte nemultumiri, legate de faptul ca postasii nu beneficiaza de anumite solutii tehnice pe care colegii lor din alte tari le primesc, de faptul ca de zeci de ani sortarea corespondentei se face manual sau de faptul ca greutatea mare pe care o cara zilnic le provoaca boli profesionale. De asemenea, o problema grava este legata de deficitul de personal, la care se adauga o mare fluctuatie, cauzata tocmai de salariile mici.

„Am iesit in strada in primul rand pentru cresterea salariala si imbunatatirea conditiilor de munca, dar prioritara este cresterea salariala. Dupa 30 de ani de serviciu si 18 ani in sistem am 1.100 de lei salariu. Dar sunt colegi in mediul rural, unde conditiile de munca sunt mult mai vitrege si au un salariu de 600 sau 800 de lei si fac cate 3 sau 4 sate. Unii au iesit la pensie, multi au plecat din sistem. Iasul s-a extins, nu mai este orasul celor 7 coline, este orasul celor 10 coline. Am ramas cativa oameni si nu reusim nici macar sa ne luam concediile. Desfacem sectoare ca sa reusim sa luam concediu doar cateva zile. Conditiile sunt foarte vitrege, niciodata nu a fost o situatie mai cumplita, asa cum este acum, in Posta Romana”, a spus un angajat al Postei Romane din Iasi.

Comentarii
  • Vinovati de situatia dezastruoasa de la Posta sunt , in primul rand , politicienii , de la partidele care s-au succedat la guvernare din 2004 si pana azi , au considerat Posta drept „vaca de muls” .
    La Iasi au ajuns astfel directori la Posta si R. Mironeanu , trimis de PDL , si M. Ostaficiuc , trimis de PSD , si R. Ursanu , trimis de PDL , apoi „adoptat ” de PSD.
    Asa ca , indivizi luati de pe strada , cum se spune , fara nicio legatura anterioara cu activitatea postala , au ajuns sa conduca Posta si sa o …restructureze. Cum au „restructurat-o” , se vede azi…
    Insa la fel de vinovati , complici la politizarea conducerii Postei , sunt si liderii de Sindicat , care pentru avantaje personale s-au facut complici cu politicienii parasutati la conducere.

Adauga un comentariu