Local

Un nou protopop la Iasi. Parintele Vilie Dorosinca a iesit la pensie

Publicat: 14 dec. 2015

@ Noul protopop lucreaza de multa vreme in aparatul administrativ al Protopopiatului nr. 2 Iasi

In cursul zilei de ieri, incepand cu ora 9:30, in prezenta a zeci de slujitori ai Bisericii, a avut loc ceremonia de instalare a noului protopop al Protopopiatul nr. 2 Iasi. Astfel, pentru ca parintele Vilie Dorosinca a iesit la pensie, locul acestuia la conducerea protopopiatului va fi luat de preotul doctor Marius Profir. Pana acum, preotul Marius Profir, care a obtinut si titlul de doctor in teologie, a indeplinit functia de secretar al protopopiatului numarul 2, unitate administrativa bisericeasca, care are in subordine peste 50 de parohii din sudul judetului, Iasi in comune precum Ciurea, Schitu Duca, Dolhesti si asa mai departe. Marius Profir va prelua oficial atributiile de protopop de la parintele Vilie Dorosinca pe 1 ianuarie 2016. Parintele Vilie Dorosinca a condus protopopiatul numarul 2 timp de 18 ani, perioada in care s-a remarcat prin implicarea in acte de caritate si nu in ultimul rand prin eforturile pe care le-a facut pentru restaurarea lacasurilor de cult care fac parte din patrimoniul national. De altfel, in timpul ceremoniei de ieri, Patriarhia Romana i-a conferit parintelui Dorosinca „Crucea Patriarhala”, cea mai inalta distinctie care se poate oferi clericilor si mirenilor. Vilie Dorosinca a iesit recent la pensie, dupa ce a implinit venerabila varsta de 65 de ani. De remarcat ca, parintele Vilie Dorosinca este printre putinii preoti din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei care, in ultimii ani, au iesit la pensie dintr-o functie administrativa. Marius Daniel Profir a fost preot paroh al bisericii din localitatea Curaturi comuna Ciurea, in perioada 2004 – 2011.loading...

Comentarii
 • Si-a lasat fiul ” mare director la Diaconia ” …si paroh la o mare si noua biserica [ linga Lic Racovita ] , Asa ca nu vor muri de foame popii ….
  Villie are o viloaie noua pe Moara de Vint, Aveti curajul s-o filmati ?????

  • Daca mata te-a nascut incult si agramat nu mai posta jegule cuvantul venerabil a fost utilizat in contextul in care s-a facut un elogiu dar tu esti cretin

 • Nu stiu cum dracu’ au fost facute pozele, ca „noul”, o data-i rosu, o data-i negru ! La par !
  Articolul nu spune pe ce merite s-a facut numirea. Sau a cui este catelu’ . Si tot nu spune daca inainte, a avut vreo meserie .

 • acest dorojinca spagaru nu sfintea nici o biserica fara a primi spaga,sau nu numea un preot la vreo parohie (apropo hilita) fara spaga,iar el este prieten cu clanul Mihalache de la Schitu Duca

 • Oi **** dar nici o vorba de ce s-a intamplat azi la Parlament cu protestul ciobanilor impotriva legii criminale antiromanesti?
  Si tu te tragi din ciobani si esti roman adevarat,dar nu te-am crezut asa nemernic ca esti in realitate sluga lui Surdu criminalul care sa-i dea Bunul Dumnezeu dupa inima dar si tie la fel.Sa nu uitati ca exista un Dumnezeu care nu bate cu paru sau cu pusca.

  • Oi Floooorin Asiiiimiooonesei dar nici o vorba de ce s-a intamplat azi la Parlament cu protestul ciobanilor impotriva legii criminale antiromanesti?
   Si tu te tragi din ciobani si esti roman adevarat,dar nu te-am crezut asa nemernic ca esti in realitate sluga lui Surdu criminalul care sa-i dea Bunul Dumnezeu dupa inima dar si tie la fel.Sa nu uitati ca exista un Dumnezeu care nu bate cu paru sau cu pusca.

Adauga un comentariu