Sporturi

Un nou record de aruncari libere in NBA

Publicat: 14 ian. 2012

Vedeta echipei de baschet, din NBA, din Orlando, Dwight Howard, autorul unui meci excepţional în faţa formaţiei Golden State, cu 45 de puncte marcate şi 23 recuperări, a reuşit să bată un record vechi de aproape 50 de ani, aparţinand legendarului Wilt Chamberlain, cel al celui mai mare număr de aruncări libere, cu 39 de tentative.

Howard, care a contribuit decisiv la succesul Orlando Magic în sala celor de la Warriors, s-a dovedit irezistibil, neputand fi oprit decat prin fault. Pivotul din Florida (26 de ani), a înscris doar 21, cu o marjă de reuşită de 54 la sută, puţin mai mică decat media sa obişnuită, de 59 la sută. Dacă ar fi fost ceva mai precis în acest gen de exerciţii, Howard ar fi bătut recordul de puncte din acest sezon, deţinut cu 48 de puncte de Kobe Bryant.

In ce priveşte recordul bătut, precedentul aparţinea unuia dintre cei mai buni pivoţi din istorie, Wilt Chamberlain, care a tras ‘de la pedeapsă’ de 34 de ori într-un meci al echipei sale Philadelphia Warriors cu Hawks Saint Louis, pe 22 februarie 1962. Chamberlain, care a dominat baschetul american în anii 60, deţine în continuare 2 recorduri greu accesibile: cele ale celui mai mare număr de puncte (100!) al recuperărilor (55!) într-un meci.loading...

Adauga un comentariu