News Flash:

Un nou regulament de amenajare a cavourilor

1 Octombrie 2007
1470 Vizualizari | 0 Comentarii
• Municipalitatea a decis sa faca ordine in domeniul lucrarilor funerare • Firmele care pot executa lucrari trebuie sa obtina un aviz din partea Directiei de Servicii Publice Municipale • Pana acum, lucrarile erau contractate haotic de la firme gasite in cartea de telefon, se incasa avansul, iar clientii ramaneau cu buzele umflate


La inceputul lunii septembrie, in urma unei intalniri intre reprezentantii firmelor care efectueaza lucrari in cimitir si oficialii Directiei de Servicii Publice Municipale (DSPM), a fost modificat regulamentul privind obtinerea autorizatiilor necesare pentru firmele care executa lucrari de amenajare a locurilor de veci (cavouri). Astfel, firmele care vor efectua lucrari de constructii funerare cu persoanele fizice, concesionari ai locurilor de inhumare, au urmatoarele obligatii: sa depuna la registratura DSPM Iasi o cerere pentru obtinerea avizului de a executa lucrari de constructii funerare, copie dupa certificatul de inregistrare a firmei la Registrul Comertului, statutul societatii care cuprinde codurile CAEN al activitatilor societatii, buletinele in copie ale salariatiilor, contractele individuale de munca vizate de ITM si actele de calificare pe meseriile de zidar, mozaicar si inginer constructor.

In baza cererii, DSPM Iasi va elibera autorizatia concesionarului, care are o valabilitate de 2 ani. Pana acum erau eliberate autorizatii individuale numai pentru beneficiar, fara ca firmele respective sa primeasca avizul din partea DSPM. Noile reglementari vin in intampinarea beneficiarilor, deoarece exista riscuri mai reduse ca firmele sa incaseze bani de la clienti si sa nu faca lucrarile sau sa le faca prost. Pentru fiecare lucrare insa va fi eliberat un aviz de executie a lucrarii si o autorizatie de constructie. Dupa obtinerea avizului, constructorul are obligatia ca in cel mult 5 zile sa inceapa lucrarea funerara si nu poate efectua decat cel mult patru lucrari de constructii funerare in aceeasi perioada de timp. In timpul executarii lucrarii de constructie, firma este obligata sa respecte programul de lucru al administratiei cimitirului.
Firmelor care vor avea reclamatii din partea administratiei sau a clientilor concesionari, li se va interzice efectuarea de lucrari in cimitirele administrate de DSPM Iasi. "La inceputul lunii septembrie am hotarat schimbarea modului de lucru cu firmele care efectueaza lucrari funerare, solicitandu-le sa detina anumite acte pentru a putea obtine avizul de executie. De asemenea, firmele sunt obligate sa aiba un inginer constructor care sa raspunda de calitatea lucrarilor, 2 muncitori calificati si 2 muncitori necalificati si nu pot efectua mai mult de 4 lucrari funerare pe luna", declarat Luminita Salceanu, director al DSPM Iasi. Pentru ca un solicitant sa obtina autorizatia de constructie trebuie sa detina o copie dupa buletin si actul de concesionare a locului de veci, acte care trebuie depuse la sediul DSPM Iasi. "Dupa ce solicitantul obtine autorizatia de constructie, are doua posibilitati: sa incheie un contract de efectuare a lucrarilor de catre o firma specializata sau sa efectueze lucrarile in regie proprie daca demonstreaza cu acte ca in familie exista o persoana care detine o specializare de inginer constructor", a adaugat Salceanu.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1324 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013325 (s)