Info Turism

Un nou scandal de discriminare la care sunt supusi romanii izbucneste in Germania. Politia a cerut hotelierilor sa spuna daca au printre oaspeti romani

Publicat: 23 aug. 2019

Un nou scandal de discriminare la care sunt supusi romanii izbucneste in Germania. Politia din Leipzig le-a cerut hotelierilor sa anunte daca au printre oaspeti cetateni romani. In acest context, ministrul pentru romanii de pretutindeni, a caracterizat situatia drept inacceptabila. In schimb, politia orasului sustine ca a actionat in limitele legii si ca aceasta metoda da rezultate.

In scrisoarea trimisa hotelierilor din zona, Politia din Leipzig le cerea unitatilor de cazare sa raporteze toti cetatenii romani care se cazeaza in oras zilele acestea. Potrivit autoritatilor locale, in aceasta perioada au loc numeroase festivaluri de muzica in regiune, iar Leipzigul se umple de turisti care ajung tintele gastilor de hoti de buzunare. In 2016 spre exemplu, 20 de infractori au fost arestati dupa ce au furat peste 50 de telefoane mobile. Majoritatea sunt cetateni romani cu antecedente penale, spun politistii. 

Autoritatile de la Bucuresti au reactionat dur. Ministrul pentru romanii de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat intr-un comunicat ca situatia in care sunt pusi cetatenii romani care calatoresc in Germania este inacceptabila. 

"Este inacceptabil ca romanii din Germania sau cei care calatoresc in Germania sa fie supusi unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toti, ca popor, intr-o lumina nefavorabila si nedreapta. Orice forma de discriminare este contrara valorilor europene la care toate tarile membre ale Uniunii Europene au aderat." 

Natalia Intotero mai adauga ca premierul Viorica Dancila a fost informata despre aceasta situatie, la fel si Ambasada Romaniei de la Berlin. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit