News Flash:

Un nou scandal la Terom SA

17 Noiembrie 2005
976 Vizualizari | 0 Comentarii
•Acordul incheiat de sindicat cu conducerea este in acest moment o piatra grea, din lipsa banilor, motiv de discutii in randul salariatilor nemultumiti de intarzierea platilor •O mare parte din vanzarile de active si scoaterea din nou la privatizare a societatii comerciale nu pot fi efectuate ca urmare a existentei pe rolul instantei de judecata a unor litigii cu fostul patron Hassan Nana'a

Conducerea SC Terom SA Iasi nu are banii necesar platii salariilor compensatorii pentru primele doua luni, conform Contractului Colectiv de Munca. Acordul incheiat de sindicat cu conducerea este in acest moment o piatra grea, din lipsa banilor, motiv de discutii in randul salariatilor nemultumiti de intarzierea platilor. SC Terom SA a fost nominalizata printre societatile comerciale care pot beneficia de prevederile OUG numarul 8/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. SC Terom SA a intocmit un program de restructurare ce prevede o serie de masuri de natura tehnica, tehnologica, financiara si organizatorica, masuri care vor fi aplicate doar dupa plecarile salariatilor care vor fi disponibilizati. Conform Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), aceste masuri au in vedere vanzarea unor active care nu concureaza la realizarea obiectului principal de activitate, recuperari de creante, restrangerea activitatii pe noi amplasamente, reorganizarea intregii activitati si, ca o consecinta a acestor masuri, disponibilizarea unui numar de 1.113 salariati, in doua etape. "AVAS a analizat si aprobat programul de restructurare intocmit de societate si, odata cu aparitia HG numarul 1315/2005 in Monitorul Oficial din data de 8 noiembrie 2005, societatea comerciala poate trece la punerea in aplicare a programului de restructurare, iar personalul disponibilizat va parasi societatea comerciala in termen de 45 de zile", este mentionat in comunicatul AVAS.

Litigiile

O mare parte din vanzarile de active si scoaterea din nou la privatizare a societatii comerciale nu pot fi efectuate ca urmare a existentei pe rolul instantei de judecata a unor litigii cu fostul patron Hassan Nana'a. "In ceea ce priveste stadiul litigiului dintre Hassan Nana'a si institutia noastra, va informam ca pe rolul Tribunalului Bucuresti se afla dosarul avand ca obiect cererea reclamantului Hasan Nana'a de a obliga AVAS la majorarea capitalului social al SC Terom SA cu valoarea investitiilor realizate de catre reclamant in aceasta societate, actiuni care sa-i fie atribuite conform prevederilor contractului de vanzare-cumparare de actiuni, actualmente desfiintat. Termenul fixat de instanta pentru judecarea cauzei este 15 decembrie 2005", mai este precizat in comunicatul AVAS. Totodata, prin actiunea inregistrata la Judecatoria Sectorului 1, Bucuresti, sub numarul 17274/2005, reclamantul Hasan Nana'a a solicitat instantei sa constate nulitatea absoluta a notificarii nr. 329/31.03.2005, prin care s-a comunicat cumparatorului ca a intervenit rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare de actiuni. La termenul din data de 3 octombrie 2005, instanta a admis exceptia necompetentei materiale a Judecatoriei, formulata de catre AVAS, cu consecinta declinarii competentei in favoarea Tribunalului Bucuresti.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1639 (s) | 22 queries | Mysql time :0.051524 (s)