Boli si tratamente

Coronavirus: un nou simptom surprinzător a fost identificat

Publicat: 11 aug. 2020
apa-sughit
Un nou simptom al coronavirusului

Un nou simptom al coronavirusului. Coronavirusul continuă să circule în întreaga lume și prezintă tot mai multe simptome uluitoare. Cercetătorii au descoperit un simptom atipic la un pacient cu Covid-19.

Febra, tusea, oboseala, pierderea gustului și mirosului, durerile muschilor, eruptiile pielii. Lista simptomelor asociate coronavirusului continuă să crească. Și dintr-un motiv întemeiat: aceste semne ale Covid-19 nu sunt singurele care pot fi asociate cu boala. De-a lungul săptămânilor, sunt identificate noi manifestări cauzate de virus. Un nou studiu, realizat de o echipă de medici din Chicago (Statele Unite), a adăugat un nou simptom al bolii la cele deja cunoscute. Acesta este un sughiț persistent.

Un pacient a avut un sughiț persistent ca singur simptom

În studiul lor, publicat în The American Journal of Emergency Medicine, medicii au descris cazul unui pacient în vârstă de 62 de ani care s-a prezentat la camera de urgență în aprilie, după ce a avut un sughiț timp de patru zile. Practicienii au observat, de asemenea, pierderea în greutate inexplicabilă la pacient în ultimele patru luni. Acestea sunt singurele simptome pe care le-a avut pacientul. Avea diabet, hipertensiune arterială și boli cardiace ischemice, dar nu avea semne de coronavirus, cum ar fi febră, dureri în gât sau dureri în piept.

Medicii i-au cerut pacientului să facă o radiografie toracică, tomografie și analize de sânge, deoarece sughițul său a persistat câteva zile. Testele au arătat leziuni pulmonare și niveluri scăzute de globule albe din sânge, sodiu și clorură. Pentru a exclude pista coronavirusului, medicii i-au cerut să efectueze un test de screening Covid-19 și l-au transferat ca precauție intr-o unitate dedicată îngrijirii pacienților cu coronavirus.

Un nou simptom al coronavirusului. Sughițul persistent ar putea fi un simptom al coronavirusului

Când a ajuns în această unitate, temperatura lui era de 38,4, iar ritmul cardiac a crescut. A doua zi, au fost gata si rezultatele testului său de screening: au fost pozitive. Studiul a specificat că pacientul a primit tratament cu hidroxicloroquina, înainte ca Organizația Mondială a Sănătății (OMS) să considere medicamentul ineficient.

„Din câte știm, acesta este primul caz de sughiț persistent la un pacient pozitiv pentru Covid-19”, indică medicii, potrivit femmeactuelle.fr. Medicii și-au chemat colegii să acorde o atenție deosebită acestui simptom și sustin că boala prezintă tot mai multe semne atipice.

Adauga un comentariu