Coronavirus

Un nou simptom arată dacă ești infectat: „Limba COVID“, simptom depistat de medicii spanioli

Publicat: 27 ian. 2021
limba COVID
Limba CVOID, un simptom care arată că ești infectat

Un nou simptom arată dacă ești infectat. Potrivit unui studiu efectuat la Spitalul public „La Paz“ din Madrid, cu pacienți din primul val al pandemiei, arată modificări ale limbii ca un nou simptom al Covid-19.

„Limba COVID“ constă într-o creștere a dimensiunii limbii și a altor leziuni precum o depapilare asociată cu pierderea gustului.

Comunitatea medical din Madrid a transmis într-un comunicat de presă că acesta este un studiu de pionierat la nivel mondial realizat de profesioniști din spital și asistență medicală primară și Serviciul de sănătate din Madrid, care a fost publicat de British Journal of Dermatology.

„Limba COVID“, simptom care arată că ești infectat

Simptomul „Limba COVID”, așa cum a fost numit de specialiști, poate fi un semn al coronavirusului, împreună cu febră sau tuse, și poate facilita depistarea precoce a infecției.

„Limba COVID” constă într-o creștere a dimensiunii limbii și a altor leziuni linguale, cum ar fi depapilarea neuniformă, adică zone mai fine care sunt adesea asociate cu pierderea gustului.

Alte simptome ale bolii

De asemenea, potrivit studiului, un alt simptom al infecției îl constituie „alterarea palmelor și a tălpilor, în special apariția unei senzații de arsură și roșeață urmată, în unele ocazii, de peeling sau apariția unor pete mici”.

Cercetarea, condusă de Serviciul de Dermatologie din La Paz și la care au participat opt medici de asistență primară, concluzionează că 25% dintre pacienții cu Covid au prezentat modificări la nivelul limbii și gurii și până la 40% la nivelul palmelor și tălpilor, scrie 20min.es.

Cercetarea presupune „un avans în depistarea precoce a coronavirusului, deoarece se adaugă simptomelor deja descrise ca dovezi științifice care au legătură cu modificări ale limbii, palmelor și tălpilor”.

„Limba COVID”, un simptom din ce în ce mai întâlnit

Profesorul Tim Spector, epidemiolog la King’s College din Londra și om de știință principal la Studiul Zoe Covid Symptom Study din Marea Britanie, a declarat că unul din cinci pacienți prezintă acum simptome mai puțin frecvente, „limba COVID“ fiind unul dintre cele mai noi simptome ale Covid-19.

„Una din cinci persoane cu Covid încă prezintă simptome mai puțin frecvente care nu intră pe lista oficială, cum ar fi erupțiile cutanate. Văzând un număr din ce în ce mai mare de limba Covid și ulcere ciudate ale gurii. Dacă aveți un simptom ciudat sau chiar doar dureri de cap și oboseală rămâneți acasă!”, a precizat Tim Spector.

Simptomele lipsesc în primele zile

Marea majoritate a persoanelor care dau test pozitiv pentru coronavirus nu prezintă simptome cheie în ziua testului, a sugerat un studiu. Aproximativ 77% dintre persoanele care au avut un test pozitiv nu au prezentat simptome în ziua testului, în timp ce 86% nu au avut tuse, temperatură sau pierdere a gustului/mirosului.

Cercetătorii conduși de profesorul Irene Petersen de la University College London (UCL) au studiat datele din analiza asupra infecției cu coronavirus de la Office for National Statistics (ONS), care a testat mii de gospodării în fiecare săptămână, indiferent dacă oamenii prezintau sau nu simptome.

S-au analizat datele de la 36.061 de persoane care au avut un test între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii iunie.

Adauga un comentariu