Eveniment-Social

Un nou sprijin educational al Inspectoratului Școlar Județean! Elevii și profesorii ieșeni pot accesa mai ușor platformele pentru învățare on-line, apelând la ABC Ghiduri rapide

Publicat: 20 mai 2020

În contextul întreruperii cursurilor pe fondul crizei epidemiologice, toate sistemele de educație traversează o etapă în care activitatea profesorului din sala de clasă, s-a transformat în activitate online, iar pentru mulți acest lucru a devenit o reală provocare.  Abilitarea profesorilor pentru utilizarea platformelor informatice este o necesitate și o urgență a sistemului de educație. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Iași, prin inspectorul școlar pentru informatică, prof. Emanuela Tatiana Pădurariu, a acordat sprijin, încă de la începutul suspendării activității didactice directe din sălile de curs, atât cadrelor didactice, cât și elevilor, ceea ce a condus la realizarea unor ghiduri de utilizare a diferitelor aplicații necesare bunei desfășurări a activității de predare-învățare-evaluare online.

Ghidurile conturate sub denumirea ABC Ghid rapid sunt destinate familiarizării utilizatorilor cu aplicațiile: Webex, Google Classroom, Microsoft Teams, Zoom, Adservio. Aceste ghiduri se adresează elevilor și profesorilor, în egală măsură, cu scopul încurajării continuării studiului, al dezvoltării individuale și al valorificării acestei perioade, într-un mod constructiv.

Fiecare ghid este ușor de parcurs, oferind soluții care conduc la o implementare și utilizare imediată a aplicației prezentate, atât pe laptop/calculator, cât și pe telefon mobil/tableta.  Structura ghidurilor este unitară, având în vedere atât argumentele didactice pentru profesori: instalarea aplicației, crearea unui cont, conectarea la cont, planificarea – pregătirea – desfășurarea unei lecții sau a unei conferințe, soluții de organizare a întregii unități școlare sau a activității didactice, cât și pentru elevi, fiind permanent îndrumați pentru a realiza conectarea la aplicație sau pentru a consulta materialele didactice ale lecțiilor din clasele virtuale, în spațiul alocat disciplinei de studiu.

Comunicarea elev-părinte-cadru didactic, notarea elevilor sunt alte aspecte vizate de conținuturile ghidurilor, în funcție de structura platformelor prezentate.  Invităm pe toți cei interesați (elevi, profesori, părinți) de accesarea facilă a platformelor utilizate în învățarea on line să consulte cele cinci ghiduri realizate sub coordonarea I.S.J. Iași. Diversitatea suporturilor educaționale realizate, instrumente care pot contribui la succesul învățării, încurajează deopotrivă pe elevi și pe profesori, indiferent de disciplina de studiu, să utilizeze aceste resurse pentru dezvoltarea lor profesională și personală. Acestea sunt puse la dispoziție pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Iași, la adresele:

http://www.isjiasi.ro/documente/informatica/5%20ABC%20Ghid%20rapid%20Teams.pdf

http://www.isjiasi.ro/documente/informatica/4%20ABC%20%20Ghid%20rapid%20-%20ADSERVIO.pdf

http://www.isjiasi.ro/documente/informatica/3%20ABC%20Ghid%20rapid%20Classroom.pdfhttp://www.isjiasi.ro/documente/informatica/2%20ABC%20Ghid%20rapid%20Zoom.pdf

http://www.isjiasi.ro/documente/informatica/1%20ABC%20Ghid%20rapid%20Webex.pdf
Comentarii
  • Acum? Abia acum? Mai sunt 2 saptamani si se termina scoala si departamentul de informatica al ISJ Iasi finalizeaza ghiduri…Rusine…Halal inspector de specialitate. Dna Farcas e posibil asa ceva?

Adauga un comentariu