Eveniment-Social

Un nou succes al Nationalului iesean. Spectacol valoros, jucat cu casa inchisa

Publicat: 05 mai 2016
1

O noua dovada a faptului ca publicul iesean este foarte interesat si apropiat de Teatrul National (TNI) Vasile Alecsandri din Iasi. Concret, doua reprezentatii ale spectacolului „Joc de Pisici„, programate pe 5 si 6 mai 2016, Sala Studio, de la ora 18:00, se vor juca cu casa inchisa. De precizat ca, piesa a avut premiera la inceputul lunii trecute. Aceasta poarta semnatura lui Örkény István si este in regia Irinei Popescu Boieru. Din distributie fac parte actorii Mihaela Arsenescu-Werner, Monica Bordeianu, Doina Deleanu, Catinca Tudose, Constantin Avadanei, Haruna Condurache, Brandusa Aciobanitei, Cosmin Panaite, Bianca Ioan si Irina Cretu.

Citeste si: Frumoasa piesa de dragoste, ce-i are in prim-plan pe actorii Mihaela Arsenescu-Werner si Constantin Avadanei, la National – GALERIE FOTO, VIDEO

„Toti avem câte ceva de împartit. Numai cu batrânii nu mai are nimeni nimic de împartit. Iar atunci când batrânii au ceva de împartit între ei, noi râdem. Cuvintele autorului Örkény István constituie cel mai nimerit motto al acestui spectacol, care nu încearca sa demonstreze nimic nou, ci doar sa constate un adevar vechi de când lumea: acela ca dragostea nu are vârsta. Chiar si atunci când protagonistii sunt trecuti si de cea de a II-a tinerete, dragostea poate fi la fel de patimasa, romantica, dureroasa si efervescenta ca în adolescenta. Celor care au trait vreodata asemeni acestor personaje, spectacolul le va stârni duioase si amuzante aduceri aminte. Celor prea tineri pentru a întelege, le va stârni doar hohote de ras. Abia târziu, peste zeci de ani, îsi vor aminti tot cu duiosie de aceasta piesa si vor lua aminte”, a transmis regizorul Irina Popescu Boieru despre piesa.

Adauga un comentariu