Local

Un nou termen in dosarul devalizarii societatii Terom

Publicat: 30 sept. 2019
1

@ Judecatorii bucuresteni au amanat pentru astazi dosarul intitulat generic "Terom"

Astazi va avea loc un nou termen de judecata in cadrul dosarului devalizarii companiei iesene Terom SA. "Instanta amâna cauza pe data de 1 octombrie 2019, pentru a le da partilor posibilitatea sa ia cunostinta de continutul raportului de expertiza si apelantilor – inculpati Zlate Viorica, Nanaa Ammar, Nanaa Hassan si Dumitru Teodora de a formula eventuale observatii/obiectiuni cu privire la acesta. Cu privire la cererea de ridicare a sechestrului, formulata de SC Topvas SRL, se va crea un nou dosar asociat, in care se fixeaza termen tot pe data de 1 octombrie 2019, cu citarea contestatoarei si a persoanei interesate Terom SA, prin lichidatorul judiciar", au precizat la ultimul termen judecatorii din cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

Amintim ca, in cadrul acestui proces, Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea lui Ammar Nanaaa la o pedeapsa rezultanta de 11 ani si sase luni de închisoare, pentru delapidare si spalare de bani. Asta în conditiile în care "investitorul" sirian mai avea o condamnare, într-un alt dosar.
În plus, fratele lui Ammar Nana'a a scapat fara o pedeapsa, tocmai pentru ca faptele de care fusese acuzat s-au prescris. De asemenea, Ali Nanah a fost condamnat la trei ani si sase luni de închisoare, pentru delapidare. Aceeasi pedeapsa au primit-o Viorica Zlate, Ioan Viorel Vaidner, Marijana Inglifer, Teodora Dumitru si Mohamad Shawi, pentru complicitate la delapidare.

Vezi si: BOMBA! Situatie deosebit de grava, descoperita pe un important santier din Iasi. In spatele actiunilor se afla un afacerist controversat – FOTO

Mai mult, magistratii au admis în parte actiunea civila formulata de catre SC Terom SA, prin lichidatorul judiciar, în contradictoriu cu cei sapte inculpati condamnati. "Instanta obliga în solidar inculpatii respectivi sa-i achite partii civile SC Terom SA, prin lichidatorul judiciar, suma de 5.487.554 de lei. De asemenea, instanta a lasat nesolutionate actiunile civile formulate de ANAF, AVAS, respectiv SC ICIT Fibresin SA", au precizat reprezentantii Tribunalului Bucuresti.
In luna martie 2010, oamenii legii au dispus trimiterea în judecata a celor opt inculpati. Anchetatorii din cadrul DIICOT au precizat ca acestia ar fi facut parte dintr-un grup infractional organizat, în scopul prejudicierii societatii Terom SA.

Adauga un comentariu