Boli si tratamente

Un nou tratament pentru bolnavii de osteoporoza

Publicat: 22 sept. 2014
7
Cercetatorii de la Universitatea din Nottingham au lucrat la dezvoltarea unui tratament mini-invaziv pentru a reduce riscul de fracturi la persoanele cu osteoporoza
In fiecare an, osteoporoza este responsabila pentru mai mult de 100.000 de fracturi numai in Franta. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Nottingham (Marea Britanie) sustin ca au descoperit un nou tratament mai putin invaziv decat cel care exista in prezent pentru a reduce riscul de fracturi la persoanele cu aceasta boala osoasa, noteaza medisite.fr.

Cum diagnosticam osteoporoza? 

Principiul: injectarea in osul vulnerabil a unei paste lichide compusa din microsfere poroase din fosfat de calciu (principalul mineral al osului) care contin celule stem ale pacientului (extrase din maduva osoasa), pentru a incuraja re-cresterea oaselor. In acest fel, se va lupta impotriva reducerii densitatii osoase, caracteristica principala a osteoporozei. 

Leacuri din natura pentru osteoporoza 

Fosfatul de calciu este utilizat astfel pentru a proteja celulele stem care mor, de obicei, dupa ce au fost transplantate. „Scopul nostru este de a folosi screeningul pentru a identifica persoanele cu risc si intarirea oaselor lor, inainte de fractura”, a explicat Dr. Ifty Ahmed, cel care a condus cercetarea. In cazul in care reusita tratamentului se va confirma (nu a fost inca testat pe oameni), s-ar putea face intr-o singura zi.

Alimente bune pentru osteoporoza 

Adauga un comentariu