National

Un nou val de căldură în România! În unele zone se pot înregistra maxime şi de 20 de grade

Publicat: 23 feb. 2021
Un nou val de căldură în România În unele zone se pot înregistra maxime şi de 20 de grade
Gabriela Băncilă, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că noul val de căldură va dura cel puțin până la finalul acestei săptămâni.

Marți, 23 februarie, Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, a vorbit la Antena 3, despre un nou val de căldură, care se pregătește să vină în România în perioada următoare. Ea transmite că în unele zone se pot înregistra maxime şi de 20 de grade.

Gabriela Băncilă, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că noul val de căldură va dura cel puțin până la finalul acestei săptămâni.

„Acest val de căldură va dura pănă la sfărşitul acestei săptămâni când valorile termice vor mai scădea, dar această scădere a temperaturiilor pe care o estimăm pentru sfârșitul de săptămână nu va fi una care să determine înregistrarea unor temperaturi asemănătoare cu episodul anterior, cu vreme foarte rece, ci temperaturi mult mai apropiate de cele normale pentru această perioadă și chiar ușor mai ridicate, respectiv valori termice între 4 și cel mult 10, 12 grade”, a explicat Gabriela Băncilă

Gabriela Băncilă: „Ieri, dar și astăzi, am înregistrat valori izolate de 19 grade”

Directorul din cadrul ANM spune că vineri, la amiază, vom înregistra frecvent temperaturi de 17, 18, 19 grade în zona de sud a țării în regiunile vestice, iar în toate aceste zile, mai ales în zilele de joi și vineri, foarte probabil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade.

„În condițiile în care până atunci, cel puțin vineri, de exemplu, la amiază vom înregistra frecvent temperaturi de 17, 18, 19 grade în zona de sud a țării în regiunile vestice, iar în toate aceste zile mai ales în zilele de joi și vineri foarte probabil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste acest prag, în zona dealurilor de Vest, iar vineri este posibil să asistăm la înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și puțin peste chiar și în regiunile sudice.

În contextul în care și ieri, dar și astăzi, am înregistrat valori izolate de 19 grade, vă dați seama că probabilitatea de înregistrarea unor temperaturi în jurul a 20 de grade și ușor peste 20 de grade este foarte ridicată”, a explicat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM la Antena 3.

Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM: „Putem spune că vine primăvara”

Gabriela Băncilă aduce vești bune! Ea spune că primăvara se apropie cu pași repezi. Cu toate acestea, pot apărea și episoade în care vremea este mai rece, fiindcă își mai fac apariția precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare.

„Putem spune că prima primăvară, pentru că începutul lunii martie sau luna martie este caracterizată în general cu vreme caldă, însorită, stabilă dar și episoade în care vremea este mai rece. Își mai fac apariții precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare, Dar da, putem spune că vine primăvara”, a mai spus Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM la Antena 3.
Adauga un comentariu