National

Un nou val de frig si ninsori va lovi Statele Unite

Publicat: 22 ian. 2014
1

Estul Statelor Unite se pregatea marti de un nou val de frig si ninsori, cu institutii si scoli inchise, zboruri anulate si recomandari de a ramane acasa.

Un front polar care ar putea duce la acumularea a 30 de centimetri de zapada urmeaza sa afecteze toata coasta de est a statului Carolina de Nord, pana in sudul New England, au anuntat serviciile meteo nationale.

Citeste si Efectele pe care le are iarna asupra corpului si mintii noastre

Se asteapta ca ninsorile sa fie insotite de o scadere a temperaturilor, in special in extremul nord-est al tarii – statele Maine, Massachusetts, New Hampshire, Vermont, Rhode Island, Connecticut. Temperaturile mai mici decat cele normale in acest sezon vor dura pana in week-end, mai arata serviciile meteorologice.

Serviciile administrative federale din Washington sunt inchise marti, iar centrul orasului parea gol. De asemenea, conferinta de presa zilnica de la Casa Alba a fost anulata, iar gradina zoologica din Washington a ramas inchisa.

Citeste si De ce iarna miroase a zapada, chiar daca afara nu a nins

La New York, unde temperaturile erau de minus 3 grade Celsius, a fost emisa o avertizare de viscol, valabila pana miercuri la 06.00 (11.00 GMT). Temperatura urmeaza sa scada pana la minus 12 grade Celsius seara, rafalele de vant putand atinge 56 de kilometri pe ora, informeaza Mediafax.

Mii de scoli de pe coasta de est au ramas inchise, iar aproximativ 2.000 de zboruri au fost anulate, potrivit site-ului FlightAware.com.

De asemenea, serviciile meteo au avertizat automobilistii sa „renunte la orice deplasare care nu este necesara”, din cauza drumurilor alunecoase si a lipsei de vizibilitate.

Citeste si Cel putin 11 morti in SUA, din cauza furtunii de zapada

Estul Statelor Unite s-a mai confruntat cu un val de frig polar la inceputul anului, inregistrandu-se recorduri de temperaturi negative.

Adauga un comentariu