Local

Un nou zbor de pe Aeroportul Iasi! Compania Wizz Air deschide ruta directa IASI-LIVERPOOL din aceasta toamna

Publicat: 27 iul. 2018
1

Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din Romania si una dintre companiile aeriene cu cea mai mare crestere din Europa, anunta lansarea unei noi destinatii de city break, LIVERPOOL, in Marea Britanie, disponibila de pe Aeroportul din Iasi incepand cu data de 29 octombrie 2018.
Astfel, locuitorii din regiunea Moldovei vor avea posibilitatea sa calatoreasca spre aceasta noua destinatie de doua ori pe saptamana – luni si vineri, pretul unui bilet (pe segment de zbor) pornind de la 109 RON.

Liverpool este unul dintre cele mai populare orase din Marea Britanie, port la Marea Irlandei, recunoscut in special pentru performantele echipelor de fotbal, FC Liverpool si FC Everton, si a faptului ca acolo s-a format legendara trupa The Beatles. Cu o istorie de peste 700 de ani, Liverpool are o mostenire culturala considerabila si gazduieste, printre altele, cea mai mare catedrala anglicana din Marea Britanie si prima biblioteca publica. 

Sorina RATZ, Wizz Air Head of Corporate Communications (interimar) declara: „Extinderea retelei de zbor din Romania a devenit un proces continuu si anuntam frecvent destinatii noi. Astazi lansam zboruri spre Liverpool din trei dintre cele mai importante orase din Romania (Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi) la tarife cu adevarat mici, incepand de la doar 109 RON. Populara metropola britanica are multe de oferit turistilor, de la multitudinea de evenimente moderne gazduite la trecutul sau cultural si economic. Suntem nerabdatori sa ii intampinam la bord pe pasagerii nostri spre aceasta destinatie incepand cu 29 octombrie.”

Catalin BULGARIU, Director General Aeroportul International Iasi precizeaza: „In anul in care baza Wizz Air de la Iasi implineste doi ani, un nou zbor direct IASI-LIVERPOOL completeaza oferta de calatorii cu avionul, de pe aeroportul nostru. Anuntul despre introducerea noului zbor in toamna vine la scurt timp de la deschiderea mai multor rute spre orase din Europa, la inceputul acestei luni, cand o a doua aeronava Wizz a fost alocata bazei de la Iasi. In prezent, sunt 15 rute externe operate de Wizz Air pe Aeroportul Iasi, aceasta fiind compania care asigura un volum de trafic insemnat. Legatura Iasului cu Liverpool, unul dintre principalele orase englezesti si zona metropolitana, este extrem de benefica pentru tinerii care aleg sa studieze acolo, pentru comunitatile de romani din regiunea noastra, care lucreaza in acest oras, dar si pentru sustinerea turismului. Speram ca prin deschiderea acestei rute, sa reusim sa aducem la Iasi si turisti din Liverpool, pentru ca si orasul nostru merita vizitat. Multumim partenerului nostru Wizz Air pentru interesul acordat dezvoltarii Aeroportului Iasi!”.

In prezent, de pe Aeroportul Iasi, cu operatorul Wizz Air, se poate calatori spre urmatoarele destinatii: LONDRA (Luton), MILANO (Bergamo), VENETIA (Treviso), ROMA (Ciampino), CATANIA, BOLOGNA, LARNACA, TEL AVIV, EINDHOVEN, DORTMUND, BILLUND, SALONIC, PARIS (Beauvais), BRUXELLES (Charleroi) si LIVERPOOL (din 29 octombrie 2018). 

Adauga un comentariu