Local

Un nou zbor spre Italia, de pe Aeroportul Iasi: Ernest Airlines a deschis ruta directa Iasi – Verona – FOTO

Publicat: 24 iun. 2018

Compania italiana Ernest Airlines a lansat cea de-a doua ruta directa de pe Aeroportul Iasi, IASI-VERONA-IASI, care a devenit operabila incepand cu data de 23 iunie 2018. Deschiderea rutei Iasi-Verona a avut loc la doar doua zile de la inaugurarea Iasi-Cuneo. Zborurile spre noua destinatie sunt programate de trei ori pe saptamana – lunea, miercurea si sambata.

Lansarea noii rute directe Iasi-Verona a avut loc intr-un cadru festiv, in sala de plecari a terminalului T3. Dupa discursuri, oficialii au taiat tortul si panglica pentru a marca, in mod simbolic, inaugurarea noii rute. Pasagerii care si-au cumparat bilete pentru Verona au primit materiale promotionale si au fost delectati, chiar inainte de imbarcare, cu muzica, sampanie si tort. Punctul culminant al serii a fost botezul aeronavei Ernest, cu tunuri de apa si lumini ce au creat o imagine spectaculoasa.

„Prin deschiderea acestei noi rute, aducem mai aproape orasul nostru de Nordul Italiei, iar locuitorii din Moldova au astfel posibilitatea sa isi regaseasca mai usor familiile stabilite la Verona. in acelasi timp, Verona este un oras turistic foarte apreciat, insa este important ca si italienii sa vina la Iasi pentru ca avem ce sa le oferim. Ne bucuram ca am reusit sa punem bazele unei colaborari cu o companie tanara, asa cum este Ernest Airlines, dar care promite mult si este foarte dinamica. Diversificarea portofoliului de rute si cresterea conectivitatii reprezinta unul din obiectivele aeroportului si inseamna aportul nostru la dezvoltarea Moldovei, mai ales in anul centenar”, a precizat Catalin Bulgariu, Director General Aeroportul International Iasi.

“Aeroportul International Iasi se afla pe lista companiilor aeriene, iar acest lucru este demonstrat de numarul din ce in ce mai mare de zboruri operate. Iasi-Verona este a doua cursa spre Italia, pe care am inaugurat-o in aceasta saptamana, si sunt sigur ca vom dezvolta noul parteneriat dintre Ernest Airlines si aerogara ieseana pentru a pune la dispozitia locuitorilor rute directe si spre alte destinatii”, a declarat Maricel Popa, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.

„As dori sa multumesc Consiliului Judetean Iasi si echipei Aeroportului Iasi care ne sustin in efortul nostru de a deschide noi rute in orasul dumneavoastra. Dupa ce zilele trecute am legat, pe calea aerului, Iasul de Cuneo, iata ca acum devine posibila si calatoria spre Verona, prin compania Ernest. Ne bucura faptul ca am reusit sa cream conexiuni ce nu mai sunt asigurate de alti operatori de zbor pe Aeroportul Iasi si speram ca aceste noi rute vor avea succes. Dorim ca Iasul sa ramana un reper de dezvoltare pentru compania Ernest – avem in plan sa deschidem cat mai multe zboruri, sa crestem frecventa curselor si sa atragem cat mai multi pasageri din aceasta zona”, a spus Davide Strinna, Manager Ernest Airlines in Romania.

Cursele Ernest Airlines sunt operate cu o aeronava moderna tip Airbus A319, avand o capacitate 141 de locuri.

Tarifele pe segment de zbor pornesc de la 29 de euro, iar biletele pot fi achizitionate de pe site-ul companiei www.flyernest.com sau direct de la agentiile de turism partenere, inclusiv online.

Odata cu introducerea noilor zboruri spre Cuneo si Verona operate de Ernest Airlines, numarul rutelor internationale de pe Aeroportul Iasi a ajuns la 22, acestea fiind deservite de cinci companii aeriene.

Comentarii
Adauga un comentariu